56-річна Маргарита Бондар загинула 9 березня 2022 року у підвалі будинку №2 на вулиці, що тоді називалася Першотравневою, а після російського обстрілу, який забрав життя пів сотні мешканців, її перейменували на вулицю Пам’яті.

Мама і донька та ще десятки людей загинули

Маргарита ховалася у тому підвалі від ударів по місту. Поряд була її 32-річна донька Ольга. 9 березня від чергового влучання дім зруйнувався. Мама і донька та ще десятки людей загинули.

«Маргарита й Ольга жили в однокімнатній квартирі, що в сусідньому будинку. Не знаю, чому вони побігли ховалися від обстрілів через дорогу. Може, побачили, що всі туди біжать в підвал, і вони за ними», – розповіла колишня сваха Ольга Іванівна.

Тіла загиблих спершу закопали в Ізюмському лісі. Після звільнення міста українськими захисниками та проведення ексгумації – відвезли в Харків. Потім перепоховали в Ізюмі.

Маргарита народилась і жила в Ізюмі. Не працювала через інвалідність. У вільний час любила читати, доглядати за городом.

«Вона любила свою доньку та внука. Старалася, щоб у дітей щось було. З чоловіком розлучилася, ще коли донька Оля була маленька», – додала Ольга Іванівна.

У Маргарити Бондар із найближчих родичів залишився 12-річний внук Микола. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.