Миколі Сидоренку було 53 роки. Він жив у селі Гайворон на Чернігівщині. Чоловіка розстріляли російські окупанти 1 квітня 2022 року разом із сусідом Богданом Ткаченком.

Сусіда відпустили, а Колю з Богданом розстріляли
 

«Перед тим, як відходити, окупанти заїхали до двору мого брата. Тож Коля додому не пішов, ночував у сусідів у погребі. А наступного дня вони з Богданом та ще одним сусідом чомусь утікали. Їх зауважили через прилади нічного бачення і взяли в полон. Тримали у погребі. Потім одного сусіда відпустили, а Колю з Богданом розстріляли. Так мені люди розповідали, які живуть у Гайвороні», – поділилась сестра Миколи, Валентина.

Микола Сидоренко народився у селі Понори на Чернігівщині. Згодом родина переїхала до Гайворона. Тут Микола закінчив школу і пішов вчитися на тракториста в село Григорівка. Працював за фахом, також був водієм у пожежній частині.

У 2018-му підписав контракт із ЗСУ, воював на сході України. За вісім місяців до початку повномасштабного російського вторгнення звільнився з війська через проблеми зі здоров’ям: мав діабет та проблеми зі слухом. Змінився Микола й психологічно: дуже гостро реагував на будь-які прояви несправедливості.

«На нулі йому було важко, він сильно застудився, не чув на праве вухо. Тому багато лежав в госпіталях. Треба ж так було, пройти оту війну, вижити, повернутися, і щоб зараз його вбили. За три години після цього росіяни покинули село. Дуже шкода, що все так, і брата мені дуже не вистачає», – сказала Валентина.

У Миколи Сидоренка залишилася сестра. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.