Палагеча Юрій

10 клас, Горностайпільський ліцей Іванківської селищної ради

Вчителька, що надихнула на написання – Юрченко Віталія Леонідівна

Моя Україна майбутнього

Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба на сході країни. І найвищу цінність миру, що є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Мир не означає програти війну, мир – це щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку і спокою в країні.

Я бачу Україну в майбутньому економічно розвиненою, без корупції, державою яка зможе забезпечити всім необхідним її громадян для комфортного проживання. Наші захисники відвоюють території, які по праву нам належать, адже Україна не вступала у військові конфлікти, а лише по праву захищає свою землю. Потім ми відбудуємо зруйновані будинки та відновимо інфраструктуру. Нам не потрібно буде вступати в НАТО, бо воно саме цього захоче, вражене тим, що наша армія розвалила ,,другу’’ армію світу.

Щодо громадян, то я б хотів щоб вони стали щирішими, добрішими, поважали і любили свій рідний край, а Батьківщина відповідала їм взаємністю.

Україна ні в якому разі не повинна втратити свої шаровари, вишиванки, різнокольорові стрічки, музичні народні інструменти, свої танці, завзятий настрій і український дух!

Сьогодні Україна багата не тільки на промислові підприємства і родючі землі, а й на працелюбних людей, і такою вона залишиться ще багато століть.

А взагалі, я впевнений, що майбутнє України найбільш усього залежить від нас з вами. Якщо ми будемо байдужими до усього, що відбувається навколо нас, то ніколи не зможемо збудувати щасливе майбутнє. Тому якщо ми хочемо бачити свою рідну країну духовно, культурно, політично і економічно розвинутою державою, яка буде спроможною відстоювати свої особисті інтереси в будь-якій міжнародній сфері, ми повинні розвиватися самі, тим самим розвиваючи рідну країну, не бути байдужими до майбутнього і докладати до цього якомога більше зусиль. Чим вищими будуть прагнення наших співвітчизників, тим кращий результат ми отримаємо в майбутньому.

Зараз в нашій країні триває війна, гинуть тисячі  українців, які хотіли жити та мріяти про майбутнє і всі українці дуже чекають, щоб війна закінчилася якомога скоріше. Мільйони людей мріють про нашу перемогу. Зараз  дуже тяжко і нашій країні, і людям загалом. Адже,  ніхто не може знати наперед, коли припиняться ці страшні події. В період війни мало хто будує якісь плани на майбутнє, адже ти живеш сьогоднішнім днем — добре, коли ти живий і всі твої близькі у безпеці, на даний момент це єдині добрі новини. Напевно, кожен українець зараз задумується над тим, а що ж буде коли закінчиться війна? Що ж буде, після цих страшних мук? Я, як і кожен українець, хочу перемоги України та миру своїй країні. Я часто замислювався над тим, що я буду робити, коли закінчиться війна. Мабуть, перше що я зроблю, це якомога гучно відсвяткую з усією країною нашу перемогу. Потім, наша країна буде відбудовуватися. І ми українці, будемо ставати кращими версіями себе.

Отже, я  і вся Україна чекає на перемогу нашу, та кожен із нас буде будувати плани, цілі на щасливе, мирне майбутнє і обов ‘язково  ці всі страхи закінчаться та буде мир!