Кейко Діана, 10 клас
Андрушківський ліцей імені А.Н. Вітрука
Вчитель, що надихнув на написання есе: Марун Світлана Михайлівна

Війна. Моя історія

24 лютого, 7 година ранку, я прокидаюся від дзвінка мами, і тут я чую: «Доню до школи не йдіть, війна почалась». Нічого не розуміючи, я відкриваю телеграм, а там повідомлення від класного керівника: “Діти до школи не йдіть, почалась війна!» З цього часу моє життя розділилося на «до» та «після». Трішки прийшовши до тями, я почала розуміти, що почався якийсь жах, о 5 годині ранку російські війська здійснило масову атаку по наших містечках України, так і почався повномасштабний наступ проти України. Саме на той час мій стан був нікчемним, я просто не могла повірити в цю всю жахливу історію.

Рано 24 лютого, я хотіла одного, щоб це все був жарт, але нажаль це жахлива реальність.

Від того жахливого дня коли сталося повномасштабне вторгнення, я багато що зрозуміла, наприклад те що потрібно цінувати життя, яким би воно не було.

З того дня, молоді хлопці та жінки (різного віку) пішли захищати нашу землю та наш український народ.

В Україні війна триває з 20 лютого 2014 – дотепер ( 9 років, в місяців, 16 днів), так росія здійснила наступ на Україну ще в 2014 р. Це був наступ на Донбас.. Жахливі новини були щодня, гинули люди (діти). Рашисти руйнували все, що було в тому місці, в деяких селах Донбасу, до цих пір люди живуть без світла, та води..

Через цих безсердечних росіян, гинуть наші Воїни, які захищали завжди нашу землю, гинули молоді хлопці, в яких ще було все життя попереду, віддали своє життя, вмерши від кулі рашистів, та і не тільки молоді хлопці, гинули тисячі захисників, які ніяк не заслуговували такої смерті. Вічна пам’ять героям!

Насправді, кожного ранку я прокидаюся з надією, що незабаром все це скінчиться, і ми будемо відбудовувати нашу неньку Україну, та будемо, із спокоєм на душі, ходити по великому місту, не думаючи, що зараз може бути приліт, який загрожуватиме життю сотням українців.

Я - Українка, пишаюся цим не дивлячись ні на що, я вірю в те, що Україна переможе в цій війні, а грьобані рашисти підуть за своїм кораблем.

Слава Україні!