Сугак Микола, 9 клас
Колубаївська гімназія Гуменецької сільської ради
Вчитель, що надихнув на написання есе: Гуменюк Лариса Леонідівна

Моя Україна майбутнього

Починаючи від 24 лютого 2022 року, українці пережили багато страшних подій: хтось втратив своїх рідних, комусь потрібно було змінити місце проживання через повномасштабне вторгнення на наші землі.

Кожен українець став жертвою війни. Розглядаючи питання «Що означає Мир для тебе сьогодні?» я можу відповісти так: для мене Мир – це коли я можу вийти на вулицю й не думати про те, що заради того, щоб я стояв на подвір’ї коло своєї хати, хтось ризикує своїм життям.

Мир – це тоді, коли ми зібралися з рідними в садку і розповідаємо веселі історії зі свого життя. Мир – це тоді, коли всі рідні вдома.

Але на майбутній розвиток нашої країни не тільки ЗСУ мають докладати свої зусилля, а також прості українці, які ходять на роботу, або навчаються в школі, або в інших навчальних закладах. В даний час – це обов’язок кожного українця.

На мою думку, якщо українцям буде не байдуже на країну, в якій вони живуть, тоді Україна переможе і буде тільки розвиватися.

Коли закінчиться війна, я хотів би зібрати всіх своїх друзів і відсвяткувати дану подію. Першим ділом - ми відвідаємо могили героїв нашого села.

Залишається тільки вірити в ЗСУ, підтримувати їх, а самим розвиватися, здобувати знання, щоб у майбутньому відбудовувати свою Батьківщину.