Ковальчук Соломія, 8 клас
Комульнальний заклад "Вінницький ліцей №7 ім.Олександра Сухомовського"
Вчитель, що надихнув на написання есе: Засімович Олена Іванівна

Моя Україна майбутнього

"А Ви думали, що Україна так просто. Україна - це супер. Україна - це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни"

Ліна Костенко

Я народилась в Україні. Україна - мій рідний дім. Це дім для моїх батьків і я дуже хочу, щоб наша країна стала рідним домом для моїх дітей. Я хочу розповісти вам про свою Країну майбутнього.

На мою думку, найважливіше- це жити в мирній країні, яка розвивається. Для мене мир - це спокій, це не боятися ракетного обстрілу, це відсутні повітряні тривоги, це тато вдома, а не на війні, це - безпечно ходити до школи. Вірю, що ми скоро повернемось до цього безпечного життя. Дуже хочу, щоб у небі України літали пасажирські літаки, а не військові.

Я уявляю нашу Україну сонячною й теплою країною зі щасливими людьми. У майбутньому в нас будуть сучасні міста, де багато зелені й високих скляних будівель, як в Дубаї.

Ті міста, які були зруйновані під час війни, знову з'являться на мапі України. Вони стануть європейськими. Жителі цих міст будуть спілкуватись українською мовою. Замість російської в школах діти будуть вивчати: англійську, японську, німецьку, польську, французьку та багато-багато інших мов. До усіх міст нашої Країни будуть приїжджати діти в літні та зимові табори з різних куточків світу. Ми будемо знайомитись, вільно спілкуватись, грати в цікаві ігри на пляжах Чорного та Азовського морів, на галявинах Карпат, на широких проспектах Дніпра та Харкова.

Мрію, що в Країні з’являться нові майданчики, на яких буде багато щасливих дітей. А ще, я впевнена, що конструктори ДП "Антонов" розроблять та збудують новий, кращий та більш сучасний літак Мрія.

Коли Україна переможе, найперше - я буду високо стрибати від щастя та радіти. А потім продовжу старанно вчитись і оберу професію, яка допоможе моїй Країні розвиватись і ставати все популярнішою. В майбутньому я стану ветеринаром, я буду лікувати друзів наших менших. Буду розвивати цей напрямок так, щоб заохочувати іноземців привозити своїх тварин для лікування в Україні.

На мою думку, також я зможу їздити у країни Сходу та Заходу для обміну досвідом щодо методів лікування різних тварин. Мені цікаво, як працюють ветеринари по всьому світу. Які найсучасніші методи лікування собак чи котів, бегемотів чи жирафів, змій чи хом'яків…

Отже, моя Україна майбутнього - це країна заможних людей, перспективних професій, веселих дітей. Нехай українська мова стане популярною, насамперед, в Україні. Нехай українські пісні лунають по всьому світу. Нехай українські краєвиди стають цікавими для іноземних туристів. Нехай Україна буде зручною та вигідною для інвестицій. Нехай українських військових поважають в Україні та за її межами.

Мріймо про це разом!