Явтушенко Аліна

9 клас, Плосківський ліцей Броварського району Київської області

Вчителька, що надихнула на написання – Малаш Людмила Вікторівна

Моя Україна майбутнього

У майбутньому я бачу Україну як сучасну, процвітаючу країну з розвинутою економікою та високим рівнем життя для всіх громадян нашої держави. При цьому, ми продовжуємо кропітку роботу по збереженню, розквіту, розвитку нашої культури, наших традицій.

Найважливіше для нашого майбутнього зараз – це здобути перемогу над проклятим ворогом.

Ми платимо сьогодні високу ціну – життями захисників, руїнами сіл, міст, скаліченими долями дітей за збереження своєї території та своїх громадян.

Коли Україна переможе - це буде початок нової історії. Вся Україна низько вклониться жінкам та матерям тих героїв, які віддали своє життя задля нашого майбутнього. І тричі вклониться низенько усім нашим захисникам – і полеглим, і живим. Важливо, після перемоги об’єднатися та відзначити цю історичну подію. Це буде яскрава сторінка у підручниках сучасної історії, яскрава і гірка…На мою думку, після перемоги всі мають долучитися до подальшого розвитку нашої країни. Для нас це буде цінний час, щоб зробити Україну кращою, сильнішою, привабливішою. І щоб не ми просилися, а нас просили, запрошували до європейського союзу і різних спільнот стати їхніми почесними, високошанованими членами. Адже сьогодні українці виборюють свободу не лише для своєї держави, а й для всього цивілізованого світу. І це правда!

Сьогодні мир для мене – це не лише відсутність війни, а й змога жити в безпеці та гідності. Без суперечок між громадою та владою, яка має стати дійсно народною для кожного її громадянина – чи то дитини, чи то літньої людини. Ми маємо у своїй країні насолоджуватись кожним прожитим днем, адже людина народжена для щасливого життя! Наш працьовитий, наполегливий, сміливий, героїчний, щирий народ на це заслуговує!

Україна майбутнього – це світла, вистраждана мрія! Разом, спільними зусиллями всього народу ми зможемо створити для себе ідеальну країну, яка вже вимальовується в уяві і в серці кожного з нас. Ця мрія надихає кожного українця боротися сьогодні з підступним ворогом, свято вірити в Перемогу і щодня, щохвилини, щомиті наближати її!