Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя Маловік

«Коли в сусідньому районі розгорнулися бойові дії, я кілька діб не спала»

переглядів: 725

Орендована квартира в Одесі для мене стала не тільки новим будинком, а й місцем роботи. Віднедавна я ремонтую одяг, шию аксесуари зі шкіри й хутра. Щоб опанувати швейну майстерність, пройшла навчання й захистила бізнес-проєкт.

За освітою я — психолог і гештальт-терапевт. У рідному Донецьку в мене з подругою був власний бізнес – приватні прийоми клієнтів. У лютому 2014 року я відкрила невеликий психологічний центр, розрахований на індивідуальну та групову терапію. Практично всі свої кошти я вклала в новий офіс, де мала намір продовжувати психотерапевтичні практики.

Із початком військових дій у мене все менше ставало клієнтів – багато хто виїхав на мирні території, але я продовжувала працювати. Коли в сусідньому районі розгорнулися неабиякі бойові дії, і я кілька діб не спала, тоді я купила квиток і поїхала до Одеси.

Тут у мене були знайомі та друзі. Тому я вирішила поїхати до подруги. Це було літо, і я просто розраховувала перечекати кілька тижнів – відпочити на морі. Була думка: все налагодиться, і я повернуся. Ось тільки один тиждень перетворився на два, потім на три й місяць, і ось я в Одесі вже півтора року.

Я сумую за можливістю будь-якої миті поїхати в гості на вихідні до мами. Там залишилися улюблені вулиці й місця. Того життя, яким я жила в Донецьку, більше немає. Роботи теж немає. Поки буду жити в Одесі. Тут у мене вже є коло спілкування – люди, за якими я буду сумувати, якщо поїду. А ще тут є море...

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних переїзд обстріли втрата роботи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій