Столярова Марія

Комунальний заклад “Чугуївський ліцей №6 ім. тричі Героя Радянського Союзу І.М. Кожедуба” Чугуївської міської ради Харківської області, 9-Б клас

Надихнув вчитель історії Маліцька Олена Анатоліївна

"Моя Україна майбутнього"

Майбутнє для мене сьогодні - це непрозорі думки, на відміну від того, як було раніше, до війни. Розмовляти зараз про майбутнє, це як дивитись на каламутну темну воду, але я точно знаю, що буде мир. Що означає слово "мир" тепер?

Кожен українець тепер знає, що таке "мир" і не впевнений у майбутньому, тому що з початком повномасштабної війни кожен є в'язнем своїх думок про майбутнє своєї країни, її долю і значення миру на своїй рідній землі.

Особисто для мене мир-це спокій, впевненість, енергія в усіх аспектах життя. Своє розуміння миру я усвідомила і усвідомлюю протягом всього життя, але з початком вторгнення ворога в Україну це осмислення прийшло несподівано, так само, як війна. Втім я була впевнена в одному, що моя країна сильна, могутня, і вона витримує буремність темних часів, бо Україна загартована століттями боротьби, бо кожен українець своєю силою та волелюбністю, непримирінністю жадає повної повної поразки ворога.

Україна буде квітнути та зачаровувати своєю красою всіх навкруги, як славна та красна квітка. Я знаю і вірю в це, але то буде вже зовсім інша квітка, не така, як зараз або як півтора року тому, бо зроблена з найміцнішого сплаву і небезпечна та безжальна до ворогів.

Кажучи про мир, я думаю про Перемогу. Після закінчення війни хочу деякий час провести в спокої та у тиші там, де я виросла і була по-справжньому щаслива

- у рідному домі, у Чугуєві. Ворог протягом війни руйнує мій спокій та тепле місце, це дуже боляче! Проте я вірю, що земля України має міцних та надійних захисників.

Після перемоги буде радість, але буде й сум від втрат. Буде відбудова та відновлення держави.

Я маю добре вчитися, щоб разом із тисячами юнаків і дівчат відбудувати понівичені і зруйновані міста та села України, зробити їх ще красивішими. Я вірю, що моя країна відродиться, постане з попелу, як фенікс, і засяє яскраво у своїй відновленій красі на заздрість ворогам.

Я вірю в Перемогу, у свій народ, в Україну. Україна понад усе!

Слава Україні!

Героям слава!