Кошелюк Марія, 9 клас
ЗЗСО "Камінь-Каширський ліцей" №2
Вчитель, що надихнув на написання есе: Химчик Наталія Олексіївна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

Українець - не просто назва народу, це слово, що єднає понад тридцять шість мільйонів людей. Історія нашого народу не раз була окроплена кров’ю, але навіть це не зламало нашого духу. Наші славні предки козаки, тримаючи в руках шаблю, сміло йшли проти ворогів. Ми - нація, що вистояла під натиском противників. Незламний дух українців був сформований з часів зародження нашої нації. З доби Київської Русі й до нинішніх часів наші герої захищають Україну. Наш народ, неначе та купина : не згине, навіть якщо спалити. Варто згадати мужніх воїнів УПА, що відстоювали нашу незалежність. Їх подвиги надихають нас продовжувати захищати Вітчизну. У наших серцях палає вогонь, що дає нам наснагу боротися далі. І в нинішніх реаліях ми живемо в умовах війни. Проте не здаємося і будемо боротися далі. Сила нашого народу у незламній волі до перемоги та надії, яку нічим не зламати. І ця надія кувалася не одне десятиліття. Вона настільки міцна, що може своїм праведним лезом рубати ворогів.

Я пишаюся тим, що я українка. Тим, що народилася у цій славетній державі, де розстилаються на тисячі кілометрів безкраї поля, широкополі лани, вічнозелені ліси. Де зранку сходить з-за обрію сонце і починають будити своїм співом пташки моїх земляків, що йдуть на роботу та трудяться на благо держави.

Де могутній Дніпро своїми хвилями шмагає берег. Де Чорне море омиває затишну Одесу. Я радію, що є носієм української мови. Адже вона настільки квітуча, неначе барвінок. Як казав В. Сосюра: “Яке прекрасне рідне слово! Воно - не світ, а всі світи.” А яка ж милозвучна українська пісня! Заворожує вона, неначе спів райського птаха. Українська культура - це феномен. Адже вона є відображенням душі нашої нації. І одного дня над нашим небом обов’язково зійде сонце, що засліпить наших ворогів. Я вірю, що тоді обов'язково закінчиться війна. А поки допомагаймо нашим бійцям визволяти рідну землю. Все буде – Україна !