Якименко Сергій, учень 8 класу Дирдинського закладу загальної середньої освіти І - ІІ ступенів Городищенської міської ради Черкаської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Підпалько Валентина Олександрівна

Моя Україна майбутнього

Я вірю в перемогу України і впевнений, що незабаром закінчиться ця страшна кровопролитна війна, перестануть гинути наші захисники та мирне населення. І весь світ дізнається, яка непереможна, незалежна і сильна Україна. В майбутньому я бачу Україну розмінованою та відбудованою. Українці знову будуть жити мирним та повноцінним життям без вибухів та повітряних тривог.

Настане той час, коли діти зможуть спокійно навчатися у світлих класах, а не в темних підвалах. Дорослі будуть спокійно ходити на роботу та з роботи, виховувати дітей у мирі. І всі будуть згадувати війну, як страшний сон. Люди, які були вимушені покинути Україну через війну, зможуть повернутися на батьківщину.

Знову над Україною засяє ясне сонечко у мирному небі, захвилюються ниви золотим колоссям. І наша Україна стане багатою державою, яка зможе вступити до Євросоюзу. Мир для мене сьогодні означає жити без смертей на війні, жити в  своїй рідній домівці, ходити в нашу стареньку школу, спілкуватися з друзями, займатися улюбленою справою, бути поруч зі своїми найріднішими людьми.

Я бачу Україну в майбутньому процвітаючою державою, із сильними духом людьми. І більше ніхто не зазіхатиме на українські землі, але, навіть, якщо таке станеться, я впевнений, що ми зможемо дати відсіч ворогам.

Коли Україна переможе, я буду намагатися успішно навчатися, щоб у майбутньому здобути професію та мати змогу відбудовувати  нашу країну і бути максимально корисним для неї. Я дуже-дуже хочу віддати шану воїнам, які загинули, захищаючи нас, нашу батьківщину, поспілкуватися із живими воїнами та подякувати їм за все те, що вони зробили для нас.

Ще я планую відвідати кожен куточок нашої України, поїхати відпочити в Крим на море, зробити екскурсію в гори Карпати, відвідати визначні та історичні пам'ятки, наші сучасні міста-герої – Волноваху, Гостомель, Маріуполь, Харків, Херсон, Чернігів, Бучу, Ірпінь, Охтирку, Миколаїв.

Я вірю в перемогу і хочу, щоб на нашій вільній Україні було так, як писав Т.Г.Шевченко:

І на оновленій землі врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати, і будуть люди на землі!