Свистун Катерина

11 клас, Липницький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

Вчителька, яка надихнула на написання – Василько Ірина Григорівна

Моя Україна майбутнього

Для мене Україна – це мій дім, родина, затишок та спокій. Це край, де я народилася, пішла у школу, де будувала плани на майбутнє. Але в одну мить усе перевернулось. Війна… Страшна війна, яка кожен день забирає життя невинних людей. Спостерігаю як розпач і страх женуть українців з рідної домівки. Рятуючи своє життя, люди виїжджають за кордон. Мені лячно.

Що ж буде з Україною? Хто буде сьогодні захищати, а завтра відбудовувати рідний край? Замислююсь… Знаю хто! Ми, ті що не налякались, залишилися, зокрема і я.

Це звучить для мене як виклик, який не можу зрадити.

Сьогодні я школярка, навчаюсь в 11 класі, вивчаю твори Тараса Шевченка, Івана Франка, захоплююся поезією Лесі Українки. Усвідомлюю, що, перш за все, я повинна гарно вчитися, щоб уміти відстояти свою думку, права, історію, яку хочуть у нас відібрати. Розумію, що це маленький крок, але я вже не стою осторонь жахливих подій, які принесла війна на Україну.

У мене є мрія. Як і кожен українець, я мрію про мир. «Що таке мир?» - запитаєте ви мене. Для мене мир – це коли не стріляють, не чути вибухів гармат, не губляться життя, немає повітряної тривоги і ти можеш спокійно виспатися і зранку з посмішкою зустріти новий день. Це коли твоя країна розбудовується, а не руйнується, діти за партами здобувають знання, а не сидять у холодних підвалах, коли головною проблемою для кожного українця буде запитання: «У яке місто поїхати на цей раз, щоб помилуватись красою рідного краю, а не спостерігати як нелюди руйнують будинки».

Це мрії, які обов'язково стануть реальністю. І коли прийде на мою землю перемога, я перш за все хочу відвідати тих дітей, які через війну стали сиротами. Чимдуж побіжу в магазин, придбаю багато шоколадних цукерок і буду пригощати ними діточок, влаштую їм довгожданне свято перемоги. Так як вмію, як можу. Не забуду вклонитись усім тим, хто повернеться живим з війни та помолитись за тих хто віддав своє життя за Україну.

Пишаюся тим, що я – українка і впевнено наближаю перемогу.