4-річна Домініка Голякова загинула 12 березня 2022 року в Маріуполі. Вона потрапила під обстріл, коли разом із мамою вийшла до багаття поблизу будинку.

Дитина загинула на місці, уламок потрапив у голову

Під час повномасштабного російського вторгнення Домініка з батьками, тіткою, бабусею і дідусем переховувалася у багатоповерхівці поблизу 66-ї школи в Центральному районі. 12 березня 2022 року дівчинка разом із мамою на кілька хвилин вийшли до багаття.

«Почався обстріл. Дитина загинула на місці, уламок потрапив у голову. Матері відірвало ноги. Через добу вона померла у лікарні. Від цього обстрілу загинув ще хлопчик. Батько Домініки розповідав, що не зміг нести свою мертву дитину до підвалу, тому тато вбитого хлопчика ніс Домініку, а він – його сина», – розповіла знайома родини Вікторія.

Домініка народилася в Маріуполі. Була єдиною дитиною в мами Наталі й тата Артура. Батьки обожнювали її.

«Домініка була світлою, активною та розумною дівчинкою», – розповіла знайома родини Крістіна.

«Домініка прийшла у ясла, коли їй був 1 рік 10 місяців. Була наймолодшою. Під час знайомства з батьками я поцікавилася: «Як ласкаво кличете доньку вдома?» Наташа відповіла: «Домік». Скільки любові й тепла в цьому слові… Так у мене в групі оселилася бешкетна і промениста Домік (інакше її і не називали), яка не ходила, а мчала, змітаючи все навколо. Домік була дуже допитливою, хіхотункою, таким собі білявим блакитнооким колобочком. Була тямущою, любила допомагати, наводити лад», – пригадала вихователька дівчинки Ганна Гончарова.

У Домініки залишилися батько, тітка, бабуся і дідусь. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.