Опанасюк Поліна, 9 клас, Запорізька гімназія №38 Запорізької міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе: Педенко Вікторія Вікторівна

"Моя Україна майбутнього"

Моя Україна – це місце, яке я надзвичайно ціную і з яким пов’язую своє майбутнє. Я впевнена: моя батьківщина завжди була і залишається країною, що має великий потенціал. І сьогодні, розглядаючи її перспективи, я бачу яскраве майбутнє країни, де я народилася і виросла, прекрасне майбутнє рідної землі, багатої історією, культурою та природною красою.

Уявімо собі Україну майбутнього. Це справедливість і добробут. Це рівні можливості для розвитку кожного громадянина. Це освіта, доступна для кожного, незалежно від соціального статусу чи місця проживання. А головне, що кожен хоче вчитися!

У майбутньому Україна - інноваційна країна, в якій підтримуються стартапи та наукові дослідження, що сприяє розвитку нових технологій і виробництва. Наша країна - відомий світовий центр інвестицій та технологічного розвитку.

У майбутньому Україна - здорова країна, де система охорони здоров’я надає якісні послуги усім громадянам. а медичне обслуговування постійно вдосконалюється, що також сприяє покращенню здоров’я українців. Свідомі українці - а таких більшість - приділяють належну увагу здоровому способу життя: зранку виходять на пробіжку, відмовилися від шкідливих звичок, піклуються про своє правильне харчування.

Природа України – найбільший скарб. Відповідні державні органи прикладають максимум зусиль для збереження навколишнього середовища. Мої співвітчизники сортують сміття, пересіли на велосипеди та електромобілі. В Україні розвивають відновлювальні джерела енергії, а підприємства зменшили до мінімуму викиди шкідливих парникових газів. Ліси, парки, озера та річки чисті та облаштовані для відпочинку українських родин та іноземних гостей.

Україна майбутнього - це розвинена та стабільна економіка. Тут створені сприятливі умови для бізнесу, відкриті нові ринки та залучені іноземні інвестиції. А звичайні українці отримують зарплатню, яка дозволяє під час відпустки усією родиною відправитися мандрівкою рідною Україною, чи злітати за кордон, чи гідно відпочити на морському або океанському узбережжі. А довгими тихими вечорами родини збираються разом: онуки, діти, батьки, дідусі та бабусі, - щоб розповісти, як пройшов день, поділитися своїми планами на майбутнє, помріяти...

Моя Україна майбутнього – це країна, в якій кожен громадянин відчуває себе важливим і вільним. Кожен Українець працює над будівництвом світлого майбутнього, де усі наші мрії та амбіції стають реальністю.

Моя Україна майбутнього – це країна, яка постійно розвивається, країна можливостей та надій, країна, якою пишаються її громадяни. Наше майбутнє залежить від наших дій сьогодні, від молодого покоління. Саме тому, я зрозуміла, що треба вчитися, розвиватися, кожен день свого життя пізнавати щось нове та корисне для себе, самовдосконалюватися. Бо ми — громадяни України майбутнього, її надія та опора! І тільки разом, борячись зі злом, творячи добро, ми зможемо побудувати сучасну, процвітаючу країну!