Васенін Ярослав, Запорізька єврейська гімназія «ОРТ-Алєф» Запорізької міської ради Запорізької області

Вчитель, що надихнув на написання есе: Колосовська О.П.

«Війна .Моя історія»

…Своє життя поклали на ваги,
І не вагались жодної хвилини.
Злякалися, спинились вороги.
І ми сьогодні маєм – Україну!
Ольга Калина

Сакральні слова для багатьох людей - Віра! Надія! Любов! Як же без них? Я не зможу мріяти, не вірячи у щасливе майбутнє своє та Батьківщини. Маю надію на мирне життя моєї сім’ї та України. Віру та надію об’єднує святе слово «любов».

Мені дуже пощастило, що маю велику родину – це і сім’я, і вчителі, і однокласники. Ні, я зовсім не перебільшую. Це як раз так. З радістю поспішаю до школи – там друзі та вчителі, які тільки старші за нас – дорослі друзі. Вони багато знають, розуміють і намагаються передати нам велику особисту жагу любові до рідної землі. Виявляється, щастя зустрічатися, а зараз все перевернулося.

Відверта розмова – це початок віри, подарунок надії та посилання любові. До ошатної зали нашої гімназії зайшов стрункий чоловік з карими очима. Соромлива посмішка блукала на обличчі, а в очах відображення бою та несамовитої відданості Україні. А поряд з ним наша вчителька математики – Тетяна Петрівна, його дружина. Сергій Іванович стримано, але чітко, ніби гортаючи щоденник, розкривав нові сторінки життя тих, хто захищає Україну. А я дивлюсь на них з вірою в наших захисників, мрію про своє мирне майбутнє, так стверджує Тетяна Петрівна, з любов’ю до моєї землі, до мого рідного Запоріжжя. Моєї України.

Ця зустріч відбулася за кілька років до подій, які перевернули наше життя. Неможливо було подумати, що війна, яка прийшла в нашу країну, змінить все. Родини розкидало по всьому світові. Я з мамою перебуваю в Брюсселі майже рік. Дуже сумуємо за рідним Запоріжжям. Єдиним щастям для мене зараз є онлайн уроки в моїй рідній гімназії. Це тому, що я кожного дня бачу своїх вчителів та однокласників. Знаю, що чоловіки моїх вчителів та батьки однокласників на фронті виборюють для нас щасливе мирне життя. Молимося і віримо в перемогу Добра!