Івану вдалося виїхати з Маріуполя та вивезти свою сім’ю. Чоловік сподівається на якнайшвидше визволення всієї України, та вірить у можливість повернення у Донецьку область, щоб почати відбудовувати її.

Я мешкав у Маріуполі, правоохоронець, з початку війни передислокувався на іншу територію. Близькі родичі, на щастя, не постраждали, наразі проживають в західних областях, серед втрат – лише майнові.

Негативні емоції та погана атмосфера – таким запам’ятався перший день війни. Вибухи були чутні в Маріуполі. Що ще сказати… Більше нічого і не скажеш, життя тепер починаєш заново. Я родом з Донецька, у 2014 році перебував у Києві, навчався.

Найскладніше прийняти той факт, що все, що в тебе було – втрачене.

Труднощів у мене та дружини не виникло, виїжджали на транспорті знайомих. Проблеми були у мами і сестри, які вирішили залишитися у місті. Потрібно було знайти людей, які б змогли їх вивезти. А тоді не було пального. Але десь під кінець березня вдалося їх забрати.

Важко сказати, коли закінчиться війна. Хотілось би якнайшвидше, але ми розуміємо, що це може затягнутися на місяці. А потім якось потрібно облаштовуватися на вільній території. У майбутньому, сподіваємося, що буде звільнена вся Україна. Тоді можна буде переїхати до Донецької області, і почати її відбудовувати.