Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Шевченко

«Будинок зруйнувало дощенту, ми втратили все»

переглядів: 920

Усе, що залишилося від нашого будинку – купа цегли та шиферу, які досі лежать перед парканом. Не думали, що нам перед пенсією такий подарунок буде, думали, що все вже добре. 

Потужні обстріли в нас у селі почалися влітку 2014-го. Ми тоді й не думали про переїзд, як усі забивали вікна фанерою та ховалися в підвалі.

Після чергового обстрілу жінка втратила слух.

Будинок зруйнувало дощенту, ми втратили все

Ми зрозуміли, що ми там, у підвалі, не врятуємося. Наступного дня до нас у двір прилетіло з десяток снарядів. Будинок зруйнувало дощенту, ми позбулися всього майна.

Відбудовувати будинок заново я вирішив відразу, від старої будівлі залишився міцний фундамент. Цілими днями я стукаю, свердлю та пиляю. Раніше допомагали сусіди, зараз – тільки дружина. У чотири руки ми, люди похилого віку, починаємо життя з нуля. Будувати ми вирішили, тому що не хочемо нікому сідати на шию. У нас виходу іншого немає.

Тещі нелегко змиритися з таким горем. Вона пережила Другу світову війну й не розуміє, за що діти так страждають.

Будинок зруйнувало дощенту, ми втратили все

На відновлення будинку ми витратили всі свої заощадження, розрахуватися з боргами не можемо досі. Від держави допомоги не дочекалися, єдина компенсація не перевищила тисячі гривень.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Нетайлове 2014 2016 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 2016 зруйновано або пошкоджено житло поранені обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) малозабезпечені
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій