Понад 25% дітей, які нині перебувають в Україні, позбавлені можливості повноцінно навчатися через воєнні дії та регулярні ракетні обстріли з боку Росії, наводять дані в Інституті освітньої аналітики.

Зазвичай шкільні укриття розраховані лише на те, щоб вмістити дітей, а не організувати повноцінне навчання для всіх класів, йдеться в дослідженні. Матеріал Радіо Свобода.

Нині для десяти тисяч школярів створені умови для організації навчання в укриттях. Для цього будуть покращувати умови в укриттях і будувати підземні школи. 

Дітям це потрібно – спілкування

Світлана

Світлана має доньку-шестикласницю і сина, якому чотири з половиною роки, каже, що питання підземного навчання для багатьох батьків доволі важке. Більшість обирають все ж онлайн-школу, оскільки вважають його безпечнішим.

«Є батьки, які точно оберуть підземні школи тому, що взаємодія дітей дуже важлива – особливо в прифронтовому місті, де зараз майже 100% навчання онлайн. Дітям потрібно спілкування. Наша родина обрала таку форму навчання, як сімейна освіта. Поки для України це альтернативна форма освіти. Думаю, що в майбутньому це буде не альтернативна форма, а досить самостійна, поширена форма навчання. Але, якщо брати нашу страшу доньку, якій вже майже 13 років, для неї спілкування дуже важливе, тому для старшої доньки я б обрала підземну школу», – сказала вона.

Copyright (c)2022 RFE/RL, Inc. Used with the permission of Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.