Мазур Катерина, 9 клас
Старокостянтинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3
Вчитель, що надихнув на написання есе: Хвалибога Любов

Чому бути українкою-це моя суперсила ?

Я – українка , адже народилася й живу в прекрасній країні . Бути українкою для мене велика честь.

Наша держава – вільна ,демократична ,яка розташована в центрі Європи. І хоча Україна не належить до високо розвинених країн, та все одно я вважаю,її найкращою у світі.

Україна має трагічну історію та давню культуру . У нас чудовий клімат , розмаїття природи : високі гори, просторі степи, мальовничі села,затишні містечка та гучні сучасні мегаполіси. Тут безліч цікавих місць для подорожей : Карпати,Крим,парк « Софіївка»в Умані,високі фортеці й замки тощо. Влітку добре відпочивати на березі Чорного або Азовського морів, мальовничих озерах Світязь і Синевир. І все це чудово,але війна багато чого зруйнувала,і не лише споруди,села,міста,а й наші - мрії,наше теперішнє. Але ми не дамо зруйнувати наше майбутнє. Ніколи… Нізащо…

Для мене бути українкою – це знати досконало українську мову,любити її та поважати,адже вона надзвичайно співуча й мелодійна. Жодна мова світу за красою та милозвучністю не зрівняється з нашою солов’їною.

Українська мова – гордість і сміливість нашого народу - це і є наша Суперсила.

Бути українкою – дуже велика відповідальність.

Я не розумію людей, які в пошуках ліпших умов з легкістю зраджують своїй Батьківщині.

Для мене бути справжньою українкою означає різними способами боронити Україну , бути сильною духом і що б не трапилося, ми повинні завжди підтримувати одне одного.

Наша суперсила в тому ,що ми сміливі ,горді, незалежні. А ще в тому , що ми знаємо свою мову і завжди готові боротися за свою Україну до кінця , захищаючи своє майбутнє.

Ми – Суперсильні, Супервідважні, Суперкласні! Перемога лише залежить від нас і полягає в нашій єдності, взаємодопомозі та взаємопідтримці. Крокуймо вперед впевнено й рішуче,бо ми – Справжні Українці!