Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Рябцева

«Астма сина через стрес внаслідок війни»

переглядів: 1180

Ярославу вісім років, він не відвідує школу, цьогоріч провів за партою всього два тижні. Одного разу він почав задихатися прямо посеред заняття, і вчителі виявилися безсилі допомогти. Його забрала швидка. Тільки за останній місяць у нього трапилися чотири важкі напади. А до цього ріс абсолютно здоровою дитиною.  Ми не знали, що таке хвороби.

Я вважаю, що астма в сина через стрес внаслідок воєнних дій. Не ми одні такі, у нас усі діти постраждали так чи інакше.

Синові потрібні дорогі ліки, приймати їх треба постійно. Я не можу вийти на роботу, живемо на пенсію бабусі. Я не сиджу на місці, стукаю в усі кабінети за безплатними ліками, але мені кажуть: «Вибачте, немає фінансування». Ми навіть брухт здавали, щоб купити синові ліки.

На вулицю Ярослав без потреби не виходить. Спокійніше там не стає. Багато зруйнованих будинків. Влучення були і в клуб, і в місцеву школу. При цьому тоді там перебували діти.

Війна стає буденністю для дітей. У них навіть ігри вже про війну. Але сам Ярослав каже, що хоче стати водієм і працювати на швидкій допомозі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2016 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій