Анні Міщенко було 14 років. 5 березня під час окупації Бучі дівчинка разом з мамою вирішили спробувати виїхати з міста. Їхнє авто, де перебували ще двоє жінок, російські війська розстріляли з блокпосту на перехресті вулиць Яблунської та Вокзальної. Машина повністю вигоріла. Усі, хто був у ній, загинули. Аню змогли ідентифікувати за фрагментами кісток.

Аню змогли ідентифікувати за фрагментами кісток

Аня народилася у селищі Ворзель. За рік до початку повномасштабного вторгнення родина продала будинок там і оселилася в квартирі у Бучі. Тут Аня ходила в школу №5 із поглибленим вивченням іноземних мов. Вивчала одночасно англійську, французьку та іспанську. Коли дівчині виповнилося 9-ть, раптово помер її батько. Старший брат Євген та мама виховували Аню самі. Євген пригадує, що сестра із мамою були дуже близькими і багато часу проводили разом.

«Аня дуже любила малювати. Їй було лише 14-ть і на свій вік вона займалась мистецтвом на дуже високому рівні. Її роботи були на багатьох виставках. Своє майбутнє Аня планувала пов'язати з мистецтвом, творчістю. Але війна не дала цьому здійснитись, – розповів Євген. – Хоча в мене зі сестрою була значна різниця у віці, ми могли годинами спілкуватись на будь-які теми. Мені важко згадувати ці світлі моменти...»

В Анни Міщенко залишилися старенька бабуся і брат.

Історія з instagram каналу Victims of russia.