46-річна Наталія Юдченко загинула 19 квітня 2022 у селі Степове на Миколаївщині. Її рідні пригадують, що того дня у Степовому було тихо. Наталія була на подвір’ї разом із сусідами, коли раптово почався обстріл касетними боєприпасами. Одна з касет упала поряд. Наталія загинула від численних осколкових поранень. Цей обстріл забрав життя ще однієї людини.

Наталія загинула від численних осколкових поранень

Наталія – родом із села Малі Юначки на Хмельниччині. В дитинстві разом зі сім’єю переїхала на Миколаївщину. Тут закінчила школу. Певний час працювала в колгоспі в їдальні, потім – продавчинею на ринку Миколаєва, останні роки – кухаркою в їдальні фермера. Наталія жила у Червоній Долині, але з початком повномасштабної війни переїхала у село Степове. Разом з місцевими допомагала ліками та продуктами українським захисникам.

«Наталія смачно готувала. Випікала запашну здобу, заготовляла консервацію. Була привітною, чуйною, доброзичливою колегою; хорошою людиною, люблячою дружиною, чудовою матір'ю та бабусею, надійною подругою. Не передати словами біль, який відчула, коли дізналася, що вона загинула. Не віриться… Вічна пам'ять Наталії», – сказала колега загиблої, Ольга.

«Наталія була життєлюбною та радісною. Завжди допомагала іншим, не могла пройти повз чужої біди. Була старанною і працьовитою», – додала колега Наталії, Ірина.

У Наталії залишилися чоловік, син, дочка, онуки, двоє братів та дві сестри.

Історія з instagram каналу Victims of russia.