Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Живиця

"Ми дивом лишились живі, коли Їхали зустрічною смугою повз понівечені автівки"

переглядів: 303

Через напад росії ми були біженцями. З нашого села Забуччя на Київщині виїхали 4 березня – після кількох днів сильних артобстрілів. Їхати було страшно, бо вже прострілювали Житомирську трасу, але ми ризикнули. Швидко переїхали дорогу по зустрічний смузі повз розстріляні автівки. І слава Богу, що залишилися живі. Зараз ми повернулися додому, щоб наводити лад.

За 28 днів окупації російськими військами і кадирівцями село зазнало руйнувань, але вже потроху люди все відновлюють. В кожному дворі на нашій вулиці стояли рашистські танки, вони зруйнували дитячі майданчики, магазини, тощо.

Намагаємось забути весь той жах, але багато чого нагадує про війну. Не можна ходити до лісу, купатися у водоймах, бо тривають розмінування. Ми всі ще здригаємось від гучних звуків – і діти, і дорослі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бучанський район 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло 2022 Біженці Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій