Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Єлізавета Кирбят’єва

"День, якого не було"

переглядів: 294

Кирбят’єва Єлизавета

Науковий ліцей комунального закладу вищої освіти "Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія"

Війна. Одне слово, але стільки негативних емоцій. Війна – сварка, ворожнеча, суперечка, конфлікт, брань, кровопролиття  та ще багато визначень цього жахливого слова.

Цей день я не забуду ніколи. Все було як в фільму жахів.

Я чекала свій день народження цілий рік, а можливо набагато більше, тому що це був мій перший ювілей.

Мені виповнялося 10.

І ось з самого ранку все було, як у казці. Я прикрашалась та чекала багато друзів. Я хотіла, щоб мій день народження залишився в моїй пам’яті, як найкращий день у моєму житті. Але все було вже вирішено заздалегідь, і, на жаль, я не могла нічого змінити.

Ось вже обід. До мене приходять друзі та ми починаємо святкування. Всі веселі та щасливі. Особливо я. Я дуже обожнювала салюти та на мій день народження моїм головним подарунком був найбільший феєрверк у моєму житті. Знала б я тоді, що так і не дочекаюся свого найголовнішого подарунку.

Ось, все почалося! Залишається трохи часу до мого салюту, але замість нього я чую гучний та страшний вибух. Далі було все, як в тумані. Я, мої друзі, батьки та усі жителі нашого будинку крокують у підвал, його ще називають бомбосховище, бункер.

Мені було так страшно. Ці відчуття не зрівняти ні з чим. А уявіть, як страшно було моїм друзям. Вони не знали, де їх батьки і що буде далі.

Побачать вони їх ще? Нас накривала паніка. Оце так день народження!

Що я відчуваю зараз? Нічого. Мені досі дуже боляче, але я вірю, що все буде добре. Я вірю, що війна скоро закінчиться. Я вірю, що мої діти будуть жити на мирній землі, що не буде ненависті і весь народ буде однією великою родиною. Мабуть, зараз це звучить, як якась вигадка, але я все ще вірю та ніколи не перестану вірити в свою «вигадку». Ось побачите.  

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти 2021 Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій