Близнюк Олександра, учениця 10 класу ЗЗСО «Мурованокуриловецька школа-ліцей №1»

Вчитель, що надихнув на написання есе - Вудвуд Лариса Степанівна

Чому бути українкою - це моя суперсила

Що я роблю заради Перемоги?

Привіт, я Олександра Близнюк, мені 15. Навчаюсь я в  ЗЗСО «Ліцей N’1 смт. Муровані Курилівці». Протягом року я зібрала понад 300 тисяч гривень для українських військових, просто співаючи серед натовпу. Вже 10 років я займаюсь музикою, але лише рік тому зрозуміла її справжню суть.

Зрозуміла, що мій талант зможе допомогти рідній країні в цій жорстокій війні. Думку про благодійні заходи тримала ще з липня 2022 року, коли прочитала новину про те, як 10-річна дівчинка назбирала немалу суму грошей грою в шашки. І тільки завдяки величезній підтримці найрідніших все-таки наважилась втілити цю ідею.

Перший благодійний захід було проведено в рідному містечку на базарній площі. В репертуарі було всього-навсього 12 пісень - прокрутила їх 3 рази і зібрала 11000 грн. На сьогоднішній день мною було проведено 61 благодійний захід, зібрано та передано 300 000 грн. українським військовим. До щему в серці памʼятаю свій кожен виступ.

Запамʼятались випадки у Могилів-Польському: окрім моменту, де жіночка з російським акцентом викрикнула «Хрєн вам!» і тицьнула дулю, вразило те, коли безхатько, який просив гроші на вулиці, без вагань перевернув свою скриньку зі словами: «Там більше потрібно».

До останнього дня свого життя буду памʼятати історію, яка трапилася зі мною під час благодійного виступу в місті Жмеринка. На центральній площі проїздив військовий на інвалідному візку з відірваними ступнями, якраз у цей момент я співала пісню «Рідна мати моя». Сльози дорослого чоловіка я запамʼятаю назавжди (дякую за мирне небо, сержанте Дід), сподіваюсь, що у Вас все буде добре, наскільки це можливо.

Такі речі стимулюють до продовження благодійних виступів, ефект вигорання зникає раз і назавжди. Також вразив випадок в Мурованих Курилівцях, коли малозабезпечені люди , бідненько вдягнуті кинули 500 грн зі сльозами на очах… Вважаю,що обов’язок кожного - допомагати Захисникам і вдень,і вночі.

Девіз «або в ЗСУ або для ЗСУ» - не пусті та пафосні слова,а передовсім - справа,яка рятує життя і здоровʼя наших Захисників. Також метою моєї діяльності є популяризація дитячого волонтерства . У своїй школі я започаткувала проєкт «Учнівське волонтерство» , де учні  виготовляють окопні свічки,роблять енергетичні батончики,плетуть сітки, теплі грілки для ЗСУ.  Саме теперішнім дітям жити та творити на цій землі. Тому,ми не маємо залишатися осторонь.