Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Василь Панін

«Живу з трьома онуками. Важко самому»

переглядів: 895

З 14-го року зразу було зрозуміло, що щось недобре. Стояли блокпости, військові тут були. Потім стріляти почали, бомбити. З «ураганів» стріляли. Ховалися в льох, коли падали міни. У ферму влучили. У будинок влучили, зруйнували дах.

Живу з трьома онуками. Важко самому

Я онуків з дружиною під пахву – і в льох. А куди ще ховатися? Добре, хоч льох ще такий більш-менш у нас.

Ми тільки лягли – і почали бомбити. І ми всі лягли на підлогу. Потім перестали. Ми всі лягли спати. Воно ще свистіло.

Живу з трьома онуками. Важко самому

Трьох людей я поховав: тестя – в січні, в березні – дочку і в листопаді – дружину. А зараз вже майже рік сам із дітворою. Цей будинок купувала покійна дружина. Живу з трьома онуками, підопічними моїми. Мати їх померла, хворіла. Батько живе в сусідньому селі, але він жодного разу ще не був тут.

Звичайно, важко одному. Тепер я зрозумів, як же нашим жінкам важко. І випрати, і приготувати. Щовечора треба і помити їх, вранці погодувати, у школу випровадити, у садок. Важко самому. І виховувати їх треба. Допомагати з уроками. І прання, поїсти приготувати треба. Це все важко. Ну так, з горем навпіл, за допомогою Бога...

Живу з трьома онуками. Важко самому

 Хочу, щоб людьми виросли вони, а не якимись бандюганами. Пояснюю: чужого не бери. У чужий двір щоб не заходили. Навіть яблуко щоб без дозволу не полізли, не зірвали в сусідів. Швидше б їх на ноги підняти, видати заміж. Освіту їм дати хоч якусь.

Живу з трьома онуками. Важко самому

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Солодке 2014 2017 Відео Історії мирних чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло неповні сім'ї сім'ї з двома і більше дітьми перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій