Моргун Аліна

11 клас, Благовіщенський ліцей "Інтелект"

Вчителька, що надихнула на написання – Льошенко Світлана Петрівна

Війна.Моя історія

«Подібно до того як найбільшим фізичним злом є смерть,так найбільшим моральним злом є,звичайно,війна»,-казав Вольтер. Я хочу поділитися саме власною історією,довжиною майже в два роки.

В один момент. Двадцять четверте лютого настало несподівано як для моєї сім’ї,так і для всього українського народу.

Здавалося, ніби ще минулого ранку я вітала свою сестру зі святом, як нас застали події історичного масштабу. Перших два дні, проведені у крихітному підвалі, зостануться у памʼяті назавжди. Над головою чути постріли.

Почуття,викликані шаленою тривогою та страхом, охоплювали кожну нервову клітину мозку. Мама спокійним виглядом казала,ніби все добре,іноді мимоволі пускаючи сльозу. Моя сімʼя з перших днів усвідомлювала,що так-це не жарти. Проте наше усвідомлення буде поверхневим, адже маленьке містечко більше не чіпалося. А час минав. Історичні події минувшини поставали на власних очах,у власних думках,читаючи свіжі новини. «Чи реально взагалі це?»-мабуть, часто марило в думках.

Нашу незламану роками та непідкорену століттями Україну охопила повномасштабна війна. У нас відібрали мирне небо. Осягнення справжньої ситуації приходило поступово,організм відмовлявся сприймати це за реальність. Саме переломним моментом стала зовсім несподівана подія:вшановуючи памʼять загиблому герою я почула крик горем вбитої матері. Він пройняв мої думки. Цей болючий крик ніби увімкнув те усвідомлення,яке лякалося подій навколо.

Аналізуючи минуле та порівнюючи його з сьогоденням,помічаю,що люди змінилися,оточення відкрилося з другого боку. Змінилася і я. Ці зміни приходять дуже непомітно. Ти переосмислюєш цінності,руйнуєш набуті плани та створюєш нові,мрієш,думаєш та врешті-решт робиш вибір. Мріючи про власний затишний дім ще два роки тому,зараз моя родина живе одним днем-сьогоденням. І це саме наш вибір. Нам важливо саме сьогодні висловити свою любов і пошану одне до одного,допоки ми разом.

Ми - є. Україна - є. І буде. Наш згуртований, як ніколи, народ не підкориться та не зламається перед ганебним ворогом.

Небо обов’язково знову буде мирним. Я проймаю свою віру патріотизмом. Яким же буде твій вибір?