Никорич Олександр-Армін

Учень 8-б класу Костичанівського ліцею ім.Іона Ватаману

Чернівецької обл., Чернівецького р-ну,  с.Костичани

Як я бачу Україну майбутнього?

Якою буде наша рідна Україна? Залежить від нас! Від кожного з нас! Ми самі створюємо наше майбутнє. Усе залежить від того, скільки добра ми бажаємо усім громадянам України і скільки зусиль ми готові докласти для перемоги. 

Зараз боротьба за нашу націю - головне для подальшого майбутнього. Ми, українці, завжди боролись за нашу культуру, мову та традиції. З часів Богдана Хмельницького, який боровся за незалежність нашої держави, як і його послідовники Бандера та Чорновіл. Врешті, ми здобули незалежність, після всіх війн. Але боротьба не закінчилась, ми боремось за свободу й зараз: Майдан, АТО та військове вторгнення москалів. 

Я бачу майбутнє своєї країни у мирі та любові. В майбутньому я бачу не тільки розвиток а й збереження нашої культури та ідентичність. Українська кінопродукція кожного року буде номінована на різних кінофестивалях. Ні в якому разі Україна не повинна втрачати свої традиції, вишиванки, шаровари, свою смачну кухню, музичні твори, танці, літературу, все це повинно тільки розвиватися. Я сподіваюсь, що весь світ знатиме про українську культуру та вивчатиме українську історію. 

Я мрію, щоб про українську науку знали всюди. А лікуватись будуть йдти до нас звідусіль. Наші спортсмени стануть кумирами для всіх дітей світу. Економіка України вийде у топ економік світу. Українські бренди купуватимуть у всьому світі.

Українська гривня стане на рівні з доларом на євро. Всі астронавти світу літатимуть на українських ракетах “КБ південне”. Антарктична станція “Вернадський” прийматиме не тільки науковців з різних країн, а й туристів. 

Закриваючи очі, я не побоюсь прогнозувати, скільки буде відбудованих міст  доріг, мостів, шкіл. Буде відновлена Каховська ГЕС. Інженери створять новий літак “Мрія”, відновлять колишні виробничі потужності Харківського тракторного заводу. 

Українська армія буде найсильнішою, найбільш забеспеченою та найсучаснішою. Наша армія зможе захищати нас від агресивних дій ворогів. Українська армія братиме участь в операціях по підтриманню миру та правопорядку в різних куточках нашої планети. Україна стане повноправним членом усіх євроатлантичних структур, як НАТО, ЄС тощо. В майбутньому наша держава стане дійсно демократичною, зникнуть такі явища, як корупція, нечесні політики, що в кінці кінців це дозволить державі взяти на себе соціальну підтримку незахищених верст населення. 

Із впененістью можу сказати, що люди матимуть змогу працювати за гідну зарплатню у себе на рідній землі, де діти зможуть розвиватись та жити в хороших умовах, де кожен з гордістю казатиме, що він українець. 

Пройдуть роки, але ні в якому разі ми не повинні забувати про  тих, хто поклав життя за для процвітання вільної, незалежної, сильної, соборної України. Пам’ять про тих, хто стояв на Майдані, про тих, хто не спав ночами, допомагаючи людям, про тих, хто був поранений, кого вбили, закатували, скалічили за нову Україну, треба передавати нашим нащадкам. Ми будемо першими в усьому, але окремо від москалів. 

У Буковелі, на Гуцульщині, соляні басейни Закарпаття, скелолазання в українському Криму, відпочинок на Азові, Чорному морі, Вилкове-українська Венеція, тернопільскі печери, західноукраїнські замки та фортеці, Хортиця, лаври, приїжджатимуть відпочивати з різних країнмилуватися нашими краєвидами. Після перемоги та вигнання загарбників ми відновимо екологію, та нашу унікальну флору та фауну. 

Україна майбутнього - це прекрасна, мальовнича, забезпечена держава. В майбутній Україні усі поважатимуть сусіда, незважаючи на мову, на релігійні переконання, на колір шкіри, на політичні погляди.

За останній час ми зрозуміли, що найголовніше - це чисте небо над головою, що ми щасливі, коли всі сім’ї разом.

Ми розуміємо, за що ми боремося, бо у нас мотивація спрямована не на минуле, як у москалів, а в майбутнє. Ми створюємо свою історію, ми дивимось у майбутнє, пам’ятаючи про війну, жертви, але рухаючись вперед. Події, що відбуваються зараз на нашій землі, дискомфорт життя, який у нас є, має бути стимулом для того щоб стояти на цій землі, рухаючись у майбутнє. Україна - це край, який ми успадкували від наших предків і повинні його берегти й передавати нащадкам. Я дуже хочу, щоб люди повернулись в нашу країну.