Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ілля Плохіх

"Загинули дружина та теща. Нейрохирурга не було. Оперувати нікому. За дві години і дочка померла"

переглядів: 1801

У Маріуполі родина переховувалася в приватному будинку. 14 березня почалися масовані обстріли. Снаряд влучив у будинок. Спалахнув дах. Ілля, дружина Тетяна, їхні доньки Варвара та Карина, а також бабуся Жанна Олександрівна вибігли на вулицю, аби дістатися найближчого сховища. Але діти не встигли взутися. Тому Ілля побіг додому. І в цей час почув звук літака. Він крикнув: "Лягайте!". Та забіг до будинку. Пролунав авіаудар. Чоловік схопив взуття і побіг назад до родини. 

"Почав кликати дружину, дітей. Відповіла старша донька Карина. В неї були невеликі опіки на спині. Молодша Варя поранена в груди, у неї розбита голова. Дружину Тетяну одразу не знайшов. Теща Жанна Олександрівна пройшла на 20 метрів вперед. Її поранило в груди. Вона прожила ще дві хвилини. Я вибачився перед нею і сказав, що піду рятувати дівчаток. Знайшов дружину. На неї впав паркан. Була розбита голова. Тетяна загинула миттєво", - згадує Ілля.

За кілька годин в лікарні померла і молодша донька Варя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2023 Відео Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я сім'ї з двома і більше дітьми діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій