Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анжеліка

«З самого початку війни ми жили без світла, води, газу, згодом – без їжі»

переглядів: 115

Мені 44 роки. Я з Маріуполя. У мене є чоловік і донька, якій 24 роки. Зараз я живу в Києві. Донька навчається в Чехії. Чоловік і батьки залишилися в Маріуполі. 

З самого початку війни ми жили без світла, води, газу, згодом – без їжі. Були відрізані від світу: не отримували жодної інформації. Було дуже моторошно. 

Ми втрьох спали біля вхідних дверей, коли біля будинку впала бомба. У стіні залишилася велика діра. Всі меблі в квартирі побиті. Якби ми ночували в кімнаті, то навряд чи вижили б. Багато сусідів загинуло, в тому числі дітей. Їх поховали біля будинку.

Ми з донькою виїхали 16 березня. Наш автомобіль стояв на парковці, уцілів. А всі машини, що стояли в дворі, були побиті осколками. Виїжджали невеликою колоною. В цей час йшли обстріли. До Запоріжжя добиралися три доби. 

Я не можу нічого планувати і про щось мріяти. Просто намагаюся працювати, щоб заробляти хоч якісь гроші та якось прожити.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими Біженці окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій