Рябко Влада, 15 років, учениця 10 класу Семенівського закладу дошкільної та загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Пологівської міської ради, с. Семенівка, Запорізька обл.

Конкурс есе "Один день"

Часом буває так, що наше життя змінює один день. А буває – що одна мить. Події на сході України змінили за одну мить життя всієї нашої країни.

Мені було вісім років, коли почалася війна на Донбасі. У тому віці я ще не могла усвідомити весь масштаб подій, що відбуваються, але я з самого початку усвідомлювала, що відбувається щось жахливе.

Моментом, коли я зрозуміла, що тепер все по іншому, ніж раніше, була програма новин по телевізору. Йшлося про те, що російські загони захопили міста Краматорськ, Слов’янськ та Дружківку.

Я не пам’ятаю в який це було день, я запам’ятала лише мить, коли усвідомила, що це сталося.

На скільки все серйозно я зрозуміла, коли на власні очі побачила військових та блокпости, які були споруджені і в нашій області. І хоч з самого початку події на Донбасі називали антитерористичною операцією, я їх сприйняла як війну.

Мені було страшно. Особливо тоді, коли я з часом почала усвідомлювати скільки людських життів забрала ця війна. З нашого села багато людей також стали на захист неньки України. Вони для мене справжні герої.

Найдужче за все я бажаю, щоб в моїй країні знову запанував мир, щоб люди в містах і селах зажили щасливо і щоб ніхто нікого не вбивав. Мирного неба тобі, Україно!