Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Влада Рябко

"З нашого села багато людей стали на захист України. Вони для мене справжні герої"

переглядів: 96

Рябко Влада, 15 років, учениця 10 класу Семенівського закладу дошкільної та загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Пологівської міської ради, с. Семенівка, Запорізька обл.

Конкурс есе "Один день"

Часом буває так, що наше життя змінює один день. А буває – що одна мить. Події на сході України змінили за одну мить життя всієї нашої країни.

Мені було вісім років, коли почалася війна на Донбасі. У тому віці я ще не могла усвідомити весь масштаб подій, що відбуваються, але я з самого початку усвідомлювала, що відбувається щось жахливе.

Моментом, коли я зрозуміла, що тепер все по іншому, ніж раніше, була програма новин по телевізору. Йшлося про те, що російські загони захопили міста Краматорськ, Слов’янськ та Дружківку.

Я не пам’ятаю в який це було день, я запам’ятала лише мить, коли усвідомила, що це сталося.

На скільки все серйозно я зрозуміла, коли на власні очі побачила військових та блокпости, які були споруджені і в нашій області. І хоч з самого початку події на Донбасі називали антитерористичною операцією, я їх сприйняла як війну.

Мені було страшно. Особливо тоді, коли я з часом почала усвідомлювати скільки людських життів забрала ця війна. З нашого села багато людей також стали на захист неньки України. Вони для мене справжні герої.

Найдужче за все я бажаю, щоб в моїй країні знову запанував мир, щоб люди в містах і селах зажили щасливо і щоб ніхто нікого не вбивав. Мирного неба тобі, Україно!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Семенівка 2014 2021 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій