Стенько Денис, учень 11 класу Балаклійського ліцею Балаклійської міської ради Харківської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Власенко Наталія Петрівна

Моя Україна майбутнього

Розмовляючи ввечері з родиною, ми разом планували майбутню поїздку до Криму, до українського Криму: обирали найцікавіші маршрути аби мати змогу побачити якнайбільше мальовничих місць нашої великої України. Весело гомоніли, посміхалися та були щасливими. 

«Нехай шум морського прибою насниться тобі, дитино! Добраніч!», я радісно промовив, вкриваючи сина ковдрою.

Але раптом, крізь сон, я почув якісь страшні звуки. «Певно грім, так, люба, це грім», чи то до дружини чи до самого себе адресував ці слова. Проте, НІ!!! Це були звуки вибухів.

- Господи! Допоки мені буде ввижатися одна й та сама ніч, точніше ранок 24 лютого 2022 року?!

Це ж сон, страшний, але ж сон! А війна, кривава війна вже давно позаду. Так, не зважаючи на всі труднощі, з якими довелося зіткнутися українцям через збройну агресію РФ, Україна  перемогла, довівши всьому світу, що ми -  сильна, незламна та непереможна нація.

Наші захисники та захисниці повернулися до своїх родин та всі разом розпочали будувати щасливе майбутнє: разом відновили зруйновані міста: житлові будинки, школи, лікарні, промислові підприємства. Все, що ворог знищивав щодня.

Діти ходять до дитячих садків та шкіл. Для них працють різноманітні гуртки та спортивні секції. І все це доступне не лише у великих містах, а й в невеличких селах. Те ж саме стосується медицини. Вона стала доступною та якісною.

Після перемоги в Україні став активно розвиватися туризм. Адже в країні величезна кількість цікавих та мальовничих місць. Відвідувати їх полюбляють не лише українці. Сюди їдуть люди з усього світу.

Адже Україна після перемоги стала взірцем гідності, незламності, єдності. Весь світ рівняється на нашу країну, що змогла перемогти підступного ворога та відстояти свою незалежність. Україна є найпопулярнішою в світі країною. А ми, українці, гостинно зустрічаємо кожного гостя. Я завжди вірив у Перемогу! У Перемогу над ворогом та тими труднощами, з якими нам довелося зіткнутися через війну.