Олійник Оксана, учениця 11 класу Володимирського педагогічного фахового коледжу імені Агатангела Кримського

Вчитель, що надихнув на написання есе - Шостак Ольга Василівна

Моя Україна майбутнього

Майбутнє України сповнене великих можливостей та викликів. Сьогодні у світі, якій зазнає нестабільності та невизначеності, поняття миру для мене стало надзвичайно важливим.

Мир- це не лише відсутність війни, це щось більше, це стан гармонії, взаєморозуміння та співпраці. Мир для мене - це можливість жити в безпеці, відчувати свободу, і спокій, знаючи, що наша країна розвивається в правильному напрямку.

Уявімо Україну майбутнього, де кожен громадянин має рівні можливості для освіти , праці та самореалізації. Країна, де права людини захищені, а суспільство будується на принципах справедливості та взаємодопомоги.

 Технологічний розвиток приносить інновації у всі сфери  життя, роблячи наше щодення більш комфортним і сталим.

Україна майбутнього - це прекрасна та забезпечена держава. Сильна економіка, заснована на власних ресурсах і технологічних  досягненнях. Наша країна відома своєю культурою різноманітністю та вмінням обʼєднувати різні групи населення навколо спільних цінностей. Україна майбутнього - це відкрита країна, яка взаємодіє з іншими націями в різних сферах, сприяючи міжнародній співпраці та розумінню.

Україна майбутнього – це прекрасна та забезпечена держава. Її поважають і цінують в Європі, та в усьому світу. Людей приваблює чисте повітря та вода, мальовничі краєвиди та дбайливо збереженні історичні памʼятки.

Я думаю, що це буде країна насамперед без страху . Де ніхто не озирається наїжачено, очікуючи чергового «нападу». Де люди ходять вільно. Де всюди, в мегаполісі, маленькому містечку, чи на селі можна крокувати впевнено і не боятися. І просто посміхатися перехожому на вулиці без страху.

А майбутнє України у моїй мрії прекрасне. І люди в ній прекрасні - вони, вільні, та творчі на роботі, запальні та підприємливі у навчанні доброзичливі.

І коли Україна переможе, я буду активною частиною цього успіху. Я бажаю внести  свій власний вклад у розвиток країни, працюючи на благо суспільства. Я буду сприяти освіті, підтримувати ініціативи, спрямовані на підвищення якості життя громадян. Моя робота, ідеї та зусилля будуть спрямовані на створення кращого майбутнього для нас і наших нащадків.

Напевно, кожен українець зараз задумується над цим, а що буде після цих страшних мук? Я, як і кожен українець, хочу перемоги та миру своїй країні. Я часто замислююсь над цим, що я буду робити, коли закінчиться війна.

Я, і вся Україна чекає на перемогу нашу, та кожен із нас буде будувати плани, цілі на щасливе, мирне майбутнє і обов’язково ці всі старихи  закінчаться та буде мир. Кожен українець нині мріє про день, коли закінчиться війна, перестануть лунати сигнали тривоги та припиняться обстріли мирного населення.

Я вважаю, це буде найщасливіший момент за останній час.

Спочатку потрібно відбудувати Україну, жінкам та дітям повернутися. Потім потрібно буде змити слід крові з нашої неньки України, звісно, війна залишиться в нашій пам’яті назавжди , але потрібно жити далі, справлятися зі своїми проблемами, допомагати країні. І я вірю, що трохи пізніше наша рідна земля буде найкращою та найбагатшою.

Я піду гуляти своїм містом, тішитися і плакати від радості, що воно вціліло і вистояло разом з нами всіма і нашою країною. Зберу всю родину і будемо радіти, що ми живі. А також буду вчитися, щоб здобути гарну освіту.

Отже, моя Україна майбутнього - це країна, де панує мир, просвіта та солідарність, де кожен громадянин є важливою ланкою успішного суспільства. І я готова вчитися і працювати для досягнення цього високого стандарту життя разом із іншими патріотами нашої неймовірної країни.