Галян Андрій, учень 8 класу Смолярівського ліцею Старовижівської селищної ради Ковельського району Волинської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Крикота Тетяна Анатоліївна

Чому бути українцем – це моя суперсила?

Я українець! Хлопець, який народився і живе в Україні. Пишаюся тим, що я українець, що моя національна приналежність та українська ідентичність відіграє важливу роль у моєму житті і надає мені незаперечну силу та натхнення.

Бути українцем – це ще бути частиною великої культури, історії та спадщини, яка відзначається своєю унікальністю.

Українська мова – це наш спільний засіб спілкування, вона є однією з кращих скарбниць моєї ідентичності. Вона багата, виразна та мелодійна. Моя рідна Українська мова дозволяє мені виражати свої думки та ідеї. Вона дозволяє насолоджуватися українською літературою та поезією.

Хоча і запізно, але дуже добре, що і під час війни, та ми зрозуміли важливість всього національного,  більшість людей стали розмовляти українською мовою.

Історія України є джерелом незаперечної гордості та натхнення. Вона багата на різні події, які відбувалися на українській землі та в Київській Русі. Мої співвітчизники, предки завжди боролися за свої права та незалежність, готові були жертвувати своїм життям за краще майбутнє.

І ця спадщина надихає українців на рішучість та віру в те, що важкі часи тепер можна подолати, завдяки силі незламного духу та єднанню.

Традиції та свята України зберігають нашу ідентичність. Вони об’єднують родини, друзів у святкових обрядах і традиціях. У кожній сім’ї є свої незвичайні традиції. Наприклад, читання книжок разом, відпочинок на природі або зібрання родини в один день, щоб поспілкуватися.

Для мене найкращі звичаї та традиції на Різдво та Василя, коли діти групами ходять в кожну хату та колядують і посівають.

Наш народ відомий своєю гостинністю та взаємодопомогою. Українці готові допомогти один одному в важкі часи. Не можна не згадати наших людей зараз, коли під час війни вони об’єднуються, стають волонтерами, які допомагають військовим, чоловікам, які пішли на фронт, вивозять людей з-під обстрілів, допомагають знайти нову домівку переселенцям.

Я теж намагаюся в силу своїх можливостей допомагати, чим зможу для того, щоб наблизити перемогу.

Бути українцем – це надзвичайна суперсила, яка надає нам непереможність на незламний дух. Моя національна ідентичність збагачує моє життя, надає сенс та мету. Бути українцем – це моя суперсила, яка наповнює моє життя гордістю за незаперечними цінностями.