Єременко Вікторія, студентка групи 1 фА
КЗ СОР «Лебединський фаховий медичний коледж імені професора М.І.Ситенка»
Викладач, що надихнув на написання есе: Нечваль Ірина Миколаївна

ЧОМУ БУТИ УКРАЇНКОЮ ‒ ЦЕ МОЯ СУПЕРСИЛА

Особисто я чітко розумію, що моє майбутнє залежить тільки від мене, тому я з великою відповідальністю поставилася до вибору своєї майбутньої професії. Я вважаю, що краще одразу визначитися з планами свого життя, продумати всі шляхи і йти до реалізацій своєї мети. Адже багатство кожної держави – це її люди. Своїми справами, творчістю, винаходами вони зміцнюють і покращують авторитет держави. Зараз, коли в нашій країні війна, кожний свідомий громадянин робить свій внесок у розвиток, захист нашої неньки України. І хоча багато людей залишили межі нашої держави, я і моя родина ‒ удома. Ми допомагаємо всіма можливими способами, щоб наблизити нашу перемогу над ворогами-рашистами. Я впевнена, що наша Україна вистоїть, переможе ворога в цій страшній війні, і українці впевнено почнуть крокувати в мирне європейське майбутнє.

Я також хочу зробити свій внесок у розвиток нашої держави. На сьогодні моїм завданням є добре навчання, оволодіння навичками майбутньої професії медика. Медицина повинна постійно розвиватися, щоб зберегти якомога більше людських життів, бо це найцінніше. Україна чекає справжніх фахівців, гідних своїх синів і доньок. Маючи міцні знання й практичні навички, я зможу виконувати з гідністю свій обов’язок: рятувати найцінніше – людське життя і здоров’я. Адже для мене надзвичайно важливо принести користь своїм близьким і всій країні.

Я люблю свою країну до нестями, мене захоплюють дивовижні місця на теренах нашої Батьківщини. Мені хочеться закричати на увесь білий світ: «Не руйнуйте мою державу, не вбивайте наший людей!» Я пишаюся тим, що українка. Я мрію, щоб моя країна процвітала і була непереможною. Щоб на обличчі моїх рідних була тільки посмішка, а не сльози від жахливого горя. І коли я щоранку йду до медичного коледжу, то навколо хочу чути спів пташок, щирий дитячий сміх, а не звуки сирени та вибухів. Моя країна найкраща. Квітуча, красива, розкішна, наче калина в лузі. Але щоб наша країна стала такою, обов’язково потрібний мир та допомога кожного українця.

Я впевнена, у нас вийде бути щасливими, незважаючи на важкі випробування. Адже ми, українці, – сильна та незламна нація. Я вірю, зовсім скоро наша країна буде крокувати у мирне майбутнє.