Шабанець Вікторія

Охтирська ЗОШ 1-3 ст №8

Вчитель, що надихнув на написання есе - Стешенко Валентина Іванівна

Чому бути українкою це моя суперсила ?

Українці ще з давніх-давен славилися своєю незламністю, силою та мужністю. Я завжди пишаюся своєю історією, адже наші історичні обряди, пісні, традиції та мистецтво прекрасні, ними надихаються не тільки українці, але й увесь світ. Я пишаюся тим, що в мені тече українська кров. 

Я маю незламний дух, він передався мені моїми предками, які захищали рідну землю. Український народ завжди володів мудрістю, хоробрістю, відважністю, а наші славні козаки мали неабиякий розумом, який передався і нашим сьогоднішнім воїнам, які мужньо боронять нашу країну від загарбника. 

Наші Карпати – це не тільки неймовірна природа, а ще й лікувальні трави, чисте повітря, живописні краєвиди, пейзажі та неповторної краси народні костюми. Українська національна їжа захоплює не тільки самих українців а й вражає іноземців, бо наш борщ, вареники, голубці та інші страви напрочуд смачні, бо вони завжди приготовані з душею. 

Дуже багато приладів, технічних досягнень, які використовуються в сучасному світі, винайшли  українські вчені. А саме електричний трамвай, перший ракетний двигун, найбільший в світі літак та інші. 

Ще здавна українці були добрими, гостинними людьми. Ця риса й сьогодні притаманна нашому народі. А ще я дуже захоплююсь неймовірним талантом українців. Українське мистецтво захоплює неймовірною музикою  живописом, гончарством, вишивкою, літературою та народними танцями. Наш «Щедрик» перекладався на п’ятдесят мов світу. І в наші часи продовжує залишатися одним із найулюбленіших творів музичного мистецтва. 

Петриківський розпис славиться своєю унікальною технікою та красою, гончарні вироби й досі зберігаються в музеях як історична пам’ятка України, а наш  гопак є символом українського танцю, його елемент є найважчим в народних танцях. 

Українські письменники написали прекрасні вірші, казки, пісні, колискові, які мають не лише глибокий сенс, а ще й поетичну красу. Ось чому бути українкою – це моя суперсила. 

А ще говорити українською мовою це неймовірно красиво, наша мова незвичайна по вимові, а народні пісні передають наш чистий акцент.  Іноземцям її  складно вивчити, а я вільно спілкуюся нею з народження. Я прославлятиму свою дивовижну культуру та традиції, бо вони чудові. Я вірю в нашу перемогу та в наших славних воїнів. Україна є прикладом для всього світу!