Яровий Олексій, учень 9 класу КЗ "Данилівська гімназія" Лозуватської сільської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе - Самойленко Ольга Іванівна

Моя Україна майбутнього

Україна - це моя Батьківщина, моя родина, моя історія. Я пишаюся тим, що я українець, що я належу до великої та незламної нації, яка боролася  і бореться за свою незалежність, свободу та гідність. Я люблю свою країну за її красу, традиції, культуру, мову.

Я хочу, щоб Україна була сильною, процвітаючою, демократичною, європейською державою, де кожен громадянин має рівні права та можливості.

Якою ж я бачу Україну в майбутньому? Для мене майбутня Україна - це країна Миру. Мир - це не просто відсутність війни, а стан гармонії, спокою, безпеки, довіри. Мир - це коли люди живуть у злагоді з собою, з природою, з іншими народами. Мир - це коли немає страху, ненависті, насильства. Мир - це коли кожен поважає іншого, цінує різноманіття, сприяє добру.

Я вірю, що Україна переможе агресію російської федерації. Я вірю, що Україна поверне свою територіальну цілісність та суверенітет. Я вірю, що Україна зможе вшанувати пам'ять своїх Героїв, які загинули заради нашого Миру. Я вдячний усім захисникам Вітчизни, які стоять на захисті нашого життя.

Я мрію про те, щоб Україна була країною Розвитку. Розвиток - це не просто економічне зростання, а покращення якості життя людей. Розвиток - це коли є сучасна освіта, охорона здоров'я, соціальний захист, інновації. Розвиток - це коли є працевлаштування, заробітна плата, пенсії, податки.

Я хочу, щоб Україна була країною Європи. Європа - це не просто географічний регіон, а ціннісний простір. Європа - це коли дотримуються прав людини, демократії, верховенства права. Європа - це коли є солідарність, толерантність, діалог.

Я впевнений, що Україна має усе для того, щоб бути країною Миру, Розвитку та європейських цінностей. Але для цього потрібно не тільки мріяти, а й діяти. Кожен з нас може зробити свій внесок у створення майбутньої України. Кожен з нас може бути активним громадянином, волонтером, лідером. Кожен з нас може бути прикладом, допомагати іншим.

Моя Україна майбутнього - це країна Моєї Надії. Надії на краще завтра для мене та моїх майбутніх дітей. Надії на мир у своїй душі та у своїй землі. Надії на розвиток своїх талантів та можливостей.

Моя Україна майбутнього - це країна Мого Вибору. Вибору жити в Україні та для України. Вибору бути українцем та пишатися цим. Вибору бути собою та змінювати світ.