Леонова Кристина

Ліцей 2 Таврійської МР, учениця 11-Б класу

Вчитель, який надихнув на написання есе: Кулик Ірина Юріївна

"Моя Україна майбутнього"

Україна в майбутньому… Яка вона… Якою я її бачу…

По-перше, для мене Україна майбутнього – це мирна країна. Вергілій Марон Публій запитує: «Чому б нам не жити у мирі?». Адже для багатьох людей мир – це лише відсутність війни, коли крилаті ракети не літають над містом, коли не гудуть сирени, які сповіщають про небезпеку. Але, на жаль, сьогодення інакше. Особисто для мене, мир - це не лише відсутність війни і конфліктів, але й загальна атмосфера в суспільстві. Тобто це можливість жити повноцінним життям без постійної тривожності та страху перед загрозами, які чатують на кожному кроці; не боятися за своє життя та своїх близьких. Я вважаю, що досягти миру в усіх країнах можна тільки спільними зусиллями, бо мир - це відповідальність кожного з нас, і це означає, що ми повинні робити все можливе, щоб зберегти його для себе і наступних поколінь. Тільки в мирній країні населення створює і удосконалює свою державу, і сприяє тому, щоб вона з кожним днем процвітала і розвивалася в усіх сферах все більше і більше. Тому мир для людей значить дуже багато. Мігель де Сервантес Сааведра вважає, що мир — найвище благо, якого люди бажають у цьому житті.

По-друге, Україну майбутнього я бачу сильною, квітучою, сучасною, правовою та демократичною державою. Економіка повинна бути прозорою та стабільною, правова система – незалежною та ефективною, тобто громадяни мають бути активними учасниками політичного процесу («Україна починається з тебе» В.Чорновіл) та мати можливість обирати лідерів, які представлятимуть їхні інтереси. Повинна бути свобода слова, бо це важлива складова для забезпечення відкритості та прозорості. Також важливо бути активним учасником міжнародних відносин, адже співпраця з іншими країнами у сферах торгівлі, політики та культури допоможе розширити можливості для українських громадян та сприяти глобальному миру і стабільності. Невід’ємною частиною щасливого майбутнього для України є патріотизм і національна єдність суспільства. Незважаючи на відмінності, що існують в поглядах і походженні, українці повинні працювати разом для досягнення спільних цілей, адже майбутнє України - це завдання та відповідальність для всіх її громадян. На думку С.Бандери: «Самостійну державу може здобути собі український народ тільки власною боротьбою і трудом». Дійсно, кожен може зробити свій внесок у створення кращого майбутнього. Я вірю, що Україна зможе здолати всі перешкоди та стати яскравим прикладом сучасної демократичної країни.

Що ж я буду робити для досягнення такого майбутнього в Україні, спитаєте ви? Насамперед, здійсню подорож звільненою частиною нашої країни. Аби в міру своїх можливостей підтримати людей, які повернулися і відбудовують свій дім, свою землю, свій край. Бо важливо мати активну життєву позицію і наполегливо займатися громадською діяльністю та волонтерством. Також я буду підтримувати ініціативи у боротьбі з корупцією та беззаконням, а по можливості приділятиму більше уваги створенню проєктів по адаптації військовослужбовців до мирного життя та інклюзивним проєктам для всіх верств населення. Володимир Зеленський в інстаграмі написав: «Ви (молодь) впевнено рухаєтесь до своєї мети й легко долаєте будь-які труднощі. Хай так буде завжди! Ви – надія і майбутнє нашої країни…». Прислухаючись до слів Президента, закликаю молодь до вирішення численних економічних, соціальних та екологічних проблем. Ми маємо разом підтримувати Україну на її шляху до успіху та процвітання. Я вважаю, що ми маємо можливість внести свою частку у побудову сильної та єдиної країни, де кожен громадянин буде жити гідно та з комфортом.

Я вірю, що після перемоги Україна якнайшвидше стане сильною, розвиненою, правовою державою, краса та неповторність якої буде приваблювати туристів з багатьох країн світу, нею пишатиметься весь світ, а особливо ми - українці!