Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Помєщіков

"Я вийшла на вулицю і побачила, що син лежить"

переглядів: 118

42-річний Володимир Помєщіков загинув у Маріуполі 27 березня.

Я вийшла на вулицю і побачила, що син лежить

Того дня чоловік вийшов надвір зі свого помешкання, щоби набрати дров і прикрити чимось вікна, в яких через обстріли повибивало шибки.

«Коли він пішов на вулицю, почало стріляти. Ми подумали, що Володя встиг сховатися у підвал, й самі не виходили. Чекали його аж до ранку. А потім я вийшла на вулицю і побачила, що син лежить. Його поранило у голову», – сказала Ніна Помєщікова, мама загиблого.

П’ять днів через постійні обстріли жінка не могла поховати сина – Володимир лежав просто під вікнами дому. Згодом його поховали у дворі багатоповерхівки.

До повномасштабної війни росії проти України Володимир працював у Маріупольському морському торговому порту. Був одруженим, виховував двох синів: 8-річного Георгія і 14-річного Михайла.

15 квітня діти, дружина та мама загиблого змогли виїхати з Маріуполя до Львова. Із будинку на проспекті Перемоги, де вони мешкали, майже нічого не залишилося.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій