18-річний Микита Перебийніс загинув 6 березня від мінометних обстрілів росіян у селі Романівка на Київщині.

Уся родина загинула, а з ними – 2 собаки

У 2014 році Микита з родиною виїхав із рідного Донецька, куди тоді з війною прийшли росіяни. Сім’я оселилась на Київщині, а у 2022-му їм знову довелось тікати.

6 березня Микита разом з мамою та сестрою хотіли евакуюватись з Ірпеня, який росіяни не припиняли обстрілювати. Їхній батько тоді був на Донеччині – поряд з мамою, яку доглядав після хвороби.

Микиті, його мамі Тетяні й сестрі Алісі залишалося зовсім трохи, аби дійти до місця евакуації в Романівці, коли окупанти відкрили по людях мінометний вогонь. Уся родина загинула, а з ними – дві собаки, які були в переносці.

«Поруч із Тетяною Перебийніс, її сином Микитою й донькою Алісою розірвалися дві міни: перша налякала родину й змусила шукати укриття під мостом, а друга обірвала їм життя. За словами батька, результати судмедекспертизи свідчать, що Микита навіть у ті найстрашніші хвилини намагався захистити молодшу сестричку. «Удар основний осколковий прийняв на себе Микита, прикрив собою сестру», – повідомили в Київському національному університеті ім.Т. Шевченка, де хлопець вивчав інженерію програмного забезпечення.

Історія з instagram каналу Victims of russia.