Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Таїсія Гудим

"Я відразу все зрозуміла"

переглядів: 292

Гудим Таїсія, 16 років, 10 клас, Рогозівський ліцей

Вчитель, що надихнув на написання єсе: Клочан Тетяна Василівна

Конкурс єсе "Війна в долі моєї родини"

Війна… Як багато горя, болю та страждань принесла вона в нашу країну, в кожну українську родину.

Поглянувши на історичні факти, бачимо, що сутички між Україною та росією тривають вже не одне століття. Наші вороги не можуть усвідомити, який вільний і незалежний наш народ! Зараз ми живемо в ХХІ столітті, але нічого не змінилось: наші козаки знову стали на захист своєї держави. А вся Україна допомагає їм в цьомі.

Коли 24 лютого приблизно о 5 годин ранку я почула звук гвинтокрилів, які кружляли немов над моїм дахом, я подумала, що це лише сон. А потім я почула вибухи… Мені стало дуже страшно, адже було таке відчуття, що це відбувається поруч з моїм будинком, тому я боялась навіть розплющити очі. В кімнаті батьків ввімкнулося світло, я встала з свого ліжка й попрямувала туди. Мама діставала всі документи та плакала, а тато просто стояв і дивився в куток кімнати. Як пізніше виявилось, йому відразу зателефонували і сказали одну фразу, від якої кров холоне: "Це війна". Я відразу все зрозуміла. Мені ще ніколи не було так страшно, як того жахливого ранку.

Звичайно, повномасштабна війна дуже змінила моє життя, життя всієї моєї родини і життя всіх українців. Мій тато відразу записався в загін територіальної оборони, тому його майже не було вдома. Вечорами ми сиділи самі в повній темряві. Ми з мамою навіть спали по черзі, щоб в разі небезпеки, відразу бігти в укриття. Страшно та моторошно було в будь-який час доби, але вночі було ще жахливіше. Було чути вибухи зовсім близько, і наш невеликий будинок аж здригався. В такі хвилини я сиділа, обійнявши меншого братика, і думала: «Як таке може відбуватися в реальному житті, в ХХІ столітті?!».

Я не можу усвідомити, як люди можуть бути такими жорстокими у ставленні до інших. Це мене приголомшило ще з початку війни, і з кожним днем я вражаюся цією нелюдською жорстокістю все більше і більше. Мені здається, раніше люди не усвідомлювали всю важливість миру на нашій планеті, але після російського вторгнення в Україну, після бомбардувань мирних міст і сіл, після жорстоких вбивств мир став найбільшою цінністю людства.

Зовсім скоро мій тато поїде боронити нашу незалежність на фронті, і після цього життя всієї моєї родини стане іншим, воно більше ніколи не буде таким, як було до війни: безтурботним і спокійним. Але я щиро вірю в нашу перемогу! Адже нас захищають найкращі воїни – ЗСУ!

Я знаю, що вже зовсім скоро ми припинимо боятися будь-якого звуку в небі і на вулиці та повернемося до звичайного щасливого життя.

Слава Україні!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних діти психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій