Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Зикова

«Я з восьмимісячною дитиною сиділа в льоху»

переглядів: 1230

Як то кажуть, я пройшла вогонь і воду. Мій город заливав потоп, там само розривалися і «Гради». Разом з дітьми ми рятувалися в підвалі. Чи то підірвали дамбу, то чи просто прорвало, незрозуміло – вода почала заливати. А потім туди почали падати «Гради».

Який батько візьме на себе відповідальність наражати життя дитини на небезпеку? Тих, хто дістався на навчання, зустріли темні класи – світла немає, вікна забиті фанерними щитами.

Я з восьмимісячною дитиною сиділа в льоху. Це наше єдине бомбосховище. Коли пішла в городі вода, ми боялися, щоб його [льох] не затопило.

Снаряди перебили електропроводину, у всій Авдіївці не було світла. У мене троє дітей, жити на передовій, та ще в темряві – удвічі страшніше. Коли є світло, воно якось не так страшно. А коли не було світла, вода пішла і почали «Гради» падати, середульший малюк сильно злякався. Плакав, його аж трусило. Іллі сім років, весь минулий тиждень він не ходив до школи через обстріли.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2017 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій