Кучер Михайло, учень 11 класу Запорізької гімназії № 6

Вчитель, що надихнув на написання есе: Кочергіна Світлана Віталіївна

«Чому бути українцем – це моя суперсила»

«Україна — це не просто країна, а душа, яка живе в кожному з нас». Ці слова відомого українського письменника і громадського діяча Олеся Гончара відображають моє ставлення до своєї батьківщини. Я пишаюся тим, що я українець, бо це означає, що я належу до народу, який має багату історію, культуру, традиції і мову. Я вважаю, що бути українцем - це моя суперсила, яка дає мені силу, натхнення і віру в майбутнє.

Я пишаюся тим, що я українець тому, що я народився і живу в прекрасній країні, яка має неповторний природний і культурний різноманіття. Україна - це квітуча земля, яка подарувала світові такі чудеса, як Карпати, Дніпро, Софія Київська, Херсонес, Почаївська лавра і багато інших. Україна - це колиска цивілізації, яка має давню і славетну історію, яка свідчить про мужність і мудрість українського народу. Україна - це держава, яка прагне до демократії, прав людини і європейських цінностей.

Незламність духу і сила української нації в тому, що українці завжди вміли витримувати випробування долі і знаходити вихід з найскладніших ситуацій, завжди виявляли героїзм і самопожертву на захист своєї Батьківщини, завжди прагнули до прогресу і новаторства в науці, технологіях, освіті, культурі. В тому, що українці завжди берегли свою мову, свою віру, свою традицію.

Незламність духу і сила української нації проявлялися в багатьох історичних подіях. Українці пережили голодомор, репресії, війни, окупації і геноцид. Українці не здавалися і не зраджували свою ідентичність, а боролися за своє право на життя і самовизначення. Українці показали світові приклад патріотичного і гідного протесту під час Революції Гідності. Українці захищають свою територіальну цілісність і суверенітет в умовах агресії з боку росії. Українці демонструють солідарність і взаємодопомогу в боротьбі з пандемією COVID-19.

Заради Перемоги я роблю все, що залежить від мене, щоб бути гарним учнем, громадянином і патріотом. Я старанно вчуся, щоб отримати гарну освіту і розвивати свої таланти. Я активно беру участь в громадському житті школи і мого міста. Я допомагаю своїм однокласникам, друзям, родині. Я поважаю закон і порядок. Я люблю свою країну і підтримую її суверенітет і територіальну цілісність.

Отже, бути українцем - це моя суперсила, бо я належу до великої і славної нації, яка має непереборний дух і невгамовну волю до життя. Я пишаюся тим, що я -  українець, бо я маю унікальну ідентичність і культуру. Я роблю заради Перемоги все, що залежить від мене, бо я хочу завжди бути відповідальним і активним членом свого суспільства. Я вірю в майбутнє України і своє місце в ньому.