Цюренко Анна
КЗ КОР «Богуславський гуманітарний фаховий коледж імені І. С. Нечуя-Левицького»
Вчитель, який надихнув на написання есе: Голобородько Марина Петрівна

Чому бути українкою – це мою суперсила?

Бути українкою – це моя суперсила, яка полягає у розумінні того ким я є і що я можу зробити для своєї держави. Світ прикрашають різноманітні культури, проте українська нація є особливою та має унікальні характеристики, що змушують мене пишатися тим, що я – українка.

За весь час існування української держави, український народ пережив багато випробувань, включаючи окупації, голод, революції та війни. Та незважаючи на ці труднощі, українці завжди були і залишаються міцними та сильними духом. Ми завжди стоїмо пліч-о-пліч захищаючи суверенність та незалежність нашої країни. Навіть зараз, в тяжкі часи воєнного лихоліття, українці об’єдналися і доводять свою незламність та стійкість, вони підтверджують те, що українська нація була і залишається найсильнішою.

Я пишаюся своєю країною, яка народила безліч талантів, яка має неймовірні досягнення в мистецтві, науці, спорті, літературі, музиці, яка колись подарувала світові талановитих письменників, таких як Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, твори яких прославляють Україну і досі.

Бути українкою – це відчувати гордість за свою націю, яка зробила цей вагомий внесок у нашу культурну спадщину і яка продовжує розвивати її.

Питання того що я роблю для наближення нашої перемоги турбує мене кожен день. Бути українкою – це не просто моя національна ідентичність, це відповідальність перед собою, своєю країною та її громадянами. Щодня я підтримую свою країну в її боротьбі за свободу та незалежність, намагаюся якомога частіше донатити та розповсюджувати збори для військових, що в цей час потребують якнайбільше нашої підтримки. Я намагаюся брати активну участь у волонтерських організаціях та проведенні заходів, спрямованих на підтримку української армії. Також я завзято поширюю українську мову та культуру, намагаючись донести важливість всього українського, що так наполегливо винищувалося за часів радянської влади.

Україна – це моя батьківщина і бути українкою – мою суперсила. Я пишаюся своєю країною і це додає мені сили долати всі труднощі та працювати над тим, щоб моя Україна стала ще прекраснішою. Бути українкою – це бути частиною незламної та могутньої нації, що продовжує боротися за право на свою незалежність та суверенність, і ця об’єднаність дає мені сили продовжувати рухатися вперед і відзначати нашу перемогу разом.