Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олексій Дробязко

«У підвалі пробув понад 20 днів»

переглядів: 697

У мирний час в Авдіївці я очолював спортивно-оздоровчий центр і був громадським активістом. Я народився в Донецьку, але все свідоме життя прожив в Авдіївці. Там же почав свою спортивну кар’єру, і вже 25 років я займаюся кіокушин карате.

Коли почалися військові дії, я навіть потрапив у полон за те, що не дав зняти український прапор із будівлі міської адміністрації. У підвалі пробув понад 20 днів. Жив у собачій клітці. Завдяки своєму вчителю й друзям таки вийшов на свободу цілим і неушкодженим. Кілька днів мені із сім’єю знадобилося, щоб зібрати речі й виїхати з охопленої війною Авдіївки.

Дружина Наталія дуже плакала, в неї тряслися руки. Їй було важко розлучатися з рідною домівкою. Я ж завантажив речі в машину, посадив двох синів, дружину – і поїхав, куди очі дивляться. І волею долі ми опинилися в Золотоноші.

Це — гарне місто, в якому живуть господарські й чуйні люди. Золотоноша мене найперше вразила своєю чистотою, тут практично відсутні п’яні люди. Не скажу, що нас зустріли хлібом і сіллю. Зрозуміло, що людину з Донбасу місцеві жителі приймають насторожено. Але українську гостинність ніхто не скасовував: нам у перший же день принесли овочі, крупи й інші продукти.

Із цим містом у Черкаській області я пов’язую своє подальше життя, адже нам повертатися нікуди. Коли у 2014 році велися бої в донецькому аеропорту, наш будинок був зруйнований – один зі снарядів влучив у дах. А далі ґрунтовно попрацювали мародери. На щастя, нас на ту мить не було. Про це мені повідомили телефоном знайомі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2014 Текст Історії мирних молодь 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій