Дємєшева Орина, учениця 10 класу Ірпінського академічного ліцею НУБіП України

Вчитель, що надихнув на написання есе - Лук'янченко Лариса Володимирівна

Війна. Моя історія

Моя історія почалась 24 лютого 2022 року. Як і історія кожного українця. Було страшно. Холодно. Гучно. Я не розуміла, що нам треба робити і куди треба йти.

Це була сьома ранку, і тоді я прокинулась від слів: «Орино, почалась війна!» У цей момент в душі в мене все обірвалося. Того дня я померла всередині.

У моїй голові постійно випливали думки та питання «чому саме ми?», «що зробив наш народ і чому це випало на нашу долю?» Усе перевернулось в один момент. Відповідей на мої питання не знаходилось. І до цього часу не знайдено. Однак єдиний позитивний вплив цієї трагедії – це те, що ми обʼєдналися.

Ми всі стали ріднішими. Українці показали, що наша нація – сила.

Я почувала себе спустошено. Усі були в паніці. Відсутність звʼязку і гучні постріли. Все це поступово вбивало мою надію на щось хороше. Але зі мною завжди залишався промінець надії. Це був мій собака, який все відчував і намагався бути поруч. Постійні новини, які слухала мама, змушували мене поринути в  себе і забитися в кут, щоб не чути цих жахів.

У цей день моя сімʼя була розділена, батько закордоном на заробітках, а мама одна з братом і зі мною намагалась мобілізувати всі свої сили і  захистити нас.

Для нашої сімʼї, як і для сімʼї кожного українця, ця подія стала приголомшливою. 25 лютого моя мама самостійно вивезла нас в Угорщину. Це було довго, складно і моторошно, але ми потрапили туди. 

Після повномасштабної війни моє життя дуже змінилось. Мій світогляд перевернувся буквально на 360 градусів.

Перш за все, всі ми втратили багато хлопців та дівчат, які пішли захищати нашу країну. Ми з моєю сімʼєю провели багато часу в Європі, я дізналась багато різного, цікавого та нового про інші країни. Але як би я не любила Європу, як би мені там не подобалось, бажання було одне – повернутися в рідне місто, до рідної домівки. Хоч і з тривогами, стресом і страхом, але повернутися! Я зрозуміла, що люблю Україну і назавжди буду любити!