Євгенія Жиган на своїй сторінці в Фейсбуці опублікувала пост, де розповідає про надзвичайно важкий рік в її житті, починаючи з травми голови, яку отримав її чоловік у районі Бахмута. Вона висловлює вдячність друзям, родичам і всім небайдужим людям за допомогу в той час.

03.11.22 мій чоловік, будучи на завданні в районі Бахмута, отримав надважке поранення голови. В той день я навіть уявити собі не могла, через що доведеться пройти моїй родині, які випробовування чекають на нас.

Минулий рік був для мене надзвичайно важким, чесно кажучи, я не думала, що зможу впоратися. І не впоралася б, якби не допомога друзів, родичів та всіх небайдужих людей. Щиро дякую кожному за допомогу! Нехай Бог береже ваші родини і дарує здоров’я, мир та спокій. Я ніколи не забуду вашої доброти! 

Сьогодні можу сказати, що всі мої недоспані ночі, проведені у сльозах та тривозі були не марними. Не дивлячись, що було не легко, я все ж таки змогла добитися для Андрія виплату «за поранення», зібрати необхідний пакет документів для пенсії (правда там ще є непорозуміння- їх повернули до ТЦК, бо неправильно вказано посаду), отримати посвідчення інваліда війни, а нещодавно йому виплатили одноразову грошову допомогу, передбачену державою за отримання інвалідності -у чоловіка 80% втрати працездатності. 

Одним словом я зробила все, що було в моїх силах і навіть більше, та не дивлячись на всі мої старання- я програла «свою війну», адже втратила чоловіка, а моя донька - любов свого батька, що являється найбільшою поразкою для мене. 

Всім хто має проблеми з виплатами можу сказати , що все вирішується, але треба стукати у всі двері і не здаватися. Всі документи я збирала сама без допомоги адвоката , мабуть з ним було б набагато простіше і швидше.

Все буде Україна!