Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
В'ячеслав Олексійович Левін

«Я не зрозумів, що почалась війна, і пішов на роботу»

переглядів: 154

Сім’я В'ячеслава Олексійовича покинула рідну домівку, коли в дім почали прилітати снаряди

До початку війни ми мешкали у Харкові. 24 лютого я ще не зрозумів, що почалась повномасштабна війна, і поїхав на роботу. Там мене розвернули додому.

Спочатку ми думали, що війна закінчиться за декілька днів, але інтенсивність зростала. Я не розумів, що буде завтра, що буде з моєю родиною далі, тому хвилювався за своїх дітей.

Мені доводилось бігати під кулями в магазини, але потім все розбомбили, і вже нічого не було.

Ми вирішили виїхати з міста, коли в дім почали прилітати снаряди, а наша дитина залишилася без їжі. Евакуація відбувалась важко. Спочатку поліцейські забрали тільки дітей, дружину й мою тещу. Мені сказали, щоб я сидів тут і нікуди не їхав, бо чоловіків не випускають. На щастя, приблизно через два тижні я побачився з сім’єю в Дніпропетровській області.

Моїй старшій дитині п’ять років, вона дуже важко перенесла всі ці події, а сину було три місяці, він нічого не пам’ятає.

Не всі рідні виїхали, дехто знаходиться в окупації.

Мене шокували кадри з Бучі. Коли ми виїхали з Харкова і подивилися телевізор, то побачили, що коїться. До цього у нас не було ні зв'язку, ні світла, і ми були повністю відрізані від світу.

Зараз у мене є робота: я їжджу у Харків на два дні, а потім повертаюсь назад.

Хотілося б, щоб війна закінчилась якнайшвидше, щоб ми поїхали додому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення харчування дітей житло робота сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій