Олійник Діана, учениця 11 класу Комунального закладу «Харківський ліцей» Харківської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе - Шишкова Ольга Миколаївна

Чому бути українкою –  це моя суперсила?

Українка, українець… Насправді так багато сенсу в цих словах…Більшість людей зрозуміли, хто вони лише після лютого 2022 року… Для мене бути українкою – це суперсила, бо ми живемо у вільній, демократичній державі, яка з кожним роком розвивається. Саме зараз ми виборюємо своє право бути справді незалежними! Наші воїни стоять до кінця і, на  жаль, іноді до смерті… Наша країна славиться своєю природою: високими горами, пишними лісами, довгими річками, глибокими морями, родючими землями.

А мова, яка солов’їна, мова Тараса Шевченка… Українська – одна з наймилозвучніших у світі: рідна, колискова, пісенна, багатобарвна. Я не розумію, як з нашої країни можна переїхати в іншу. В Україні є все – від найменшого моря у світі – до солоного озера. Розвивайте її! Бережіть! Це ж країна наша! Люба держава!

Головною суперсилою нашої країни я вважаю людей. Через складну ситуацію в країні вони продовжують працювати, лікувати, гасити пожежі під обстрілами, навчати, патрулювати  вулиці, прибирати тощо. Найважливішими зараз є військові. Вони, дійсно, герої, бо завдяки їм ми можемо жити, навчатися в нашій незалежній країні, розмовляти рідною мовою, висловлювати свою думку, гуляти вільними вулицями, обирати професію.

Ось у цьому наша сила – наша єдність. Наша віра! Ми сильні духом, бо, незважаючи на всі вибухи, продовжуємо жити у своїх містах, радіти дрібницям, посміхатися.

Ми не перестали любити свою країну менше, а навпаки, почали допомагати військовим, державі, підтримувати та ставати ще більшими патріотами. Я пишаюсь, що я Українка! Ми сильна нація, яка переможе все, що стане на нашому шляху. Люди наші нездоланні, жоден ворог не зможе їх змінити, тому я вважаю, що це суперсила – бути УКРАЇНКОЮ!